Medicii care s-au ocupat de Diego Maradona, anchetați pentru omor. Riscă ani grei de pușcărie

Radu Bordei 19.04.2023, 16:08
Medicii care s-au ocupat de Diego Maradona, anchetați pentru omor. Riscă ani grei de pușcărie

Moartea lui Diego Maradona a lăsat o rană deschisă în Argentina. Doctorii implicați în tratarea superstarului sunt în pericol să facă ani mulți de pușcărie. Sunt acuzați de omor.

Moartea lui Diego Maradona riscă să mai facă „victime”. Ce riscă medicii care l-au neglijat pe star

Diego Maradona s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020, la mai puțin de o lună după ce a împlinit 60 de ani. Superstarul a suferit un stop cardiac la casa lui din nordul capitalei Buenos Aires., a completat Becali.  La doi ani de la moartea fotbalistului, procurorii au început o investigație privind cauzele decesului și au solicitat ca întreaga echipă medicală care avea grijă de “El Pibe de Oro” să fie trimisă în faţa instanţei.

În fruntea acestor doctori stă neurochirurgul Leopoldo Luque. Acesta l-a operat pe fostul campion mondial pe 3 noiembrie, cu aproape o lună înaonte de decesul marelui Diego. Dar nu este singurul anchetat de către autorități. Pe listă au intrat și ceilalți medici care s-au ocupat de îngrijirea lui Diego, în ultima perioadă a vieții acestuia. În total sunt puse sub acuzare 8 cadre medicale.

Presa argentiniană anunță că aceștia sunt acuzați de omor. Procurorii susţin că medicii au acţionat cu neglijenţă, deşi erau conştienţi că asta ar putea duce la moartea pacientului.

Pedepse grele pentru medici

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă pedepse de la 8 la 25 de ani de închisoare. Autoritățile au menționat într-un raport că personalul din conducerea lui Maradona ar fi fost ”protagonistul unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitar şi nechibzuit”. În raport se mai arată că cei care l-au îngrijit pe Diego Maradona ar fi comis o ”serie de improvizaţii, defectuozităţi şi lipsuri”.

Psihiatra Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz, coordonatoarea medicală Nancy Forlini, doctorul Pedro Di Spagna, cordonatorul infirmierilor Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Almiron și Dahiana Madrid sunt cei acuzați, alături de Leopoldo Luque

În rolul pe care l-au deținut, inculpații aveau posibilitatea să prevadă și să găsească soluții la afecțiunea cardiacă de care suferea Diego Maradona, a afirmat un judecător

Urmăriți Playsport.ro și pe