Medicul „tigroaicelor”, dezvăluiri explozive înainte de CSM București-TSKA Moscova: „Cristina Neagu nu va mai putea face față mult timp”

Catalan Alexandru 03.04.2021, 13:29
Medicul „tigroaicelor”, dezvăluiri explozive înainte de CSM București-TSKA Moscova: „Cristina Neagu nu va mai putea face față mult timp”

Disputa handbalistică dintre CSM Bucureşti şi TSKA Moscova se va decide, cel mai probabil, în capitala Rusiei. Medicul „tigroaicelor”, dezvăluiri explozive înainte de CSM București-TSKA Moscova. Florin Oancea a dezvăluit cât de importat este duelul fizic dintre cele două adversare.

Medicul „tigroaicelor”, dezvăluiri explozive înainte de CSM București-TSKA Moscova

Dubla manşă dintre CSM Bucureşti şi ŢSKA Moscova, decisivă pentru calificarea în “Final Four”-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, se va decide, cel mai probabil săptămâna viitoare, în capitala Rusiei. Asta crede medicul echipei bucureştene, Florin Oancea, cel care se află în lumea handbalului românesc de mai bine de 15 ani.

Oancea spune că fetele din rândul echipei bucureştene sunt pregătite fizic şi psihic pentru această confruntare, pe care o vede egală din punctul de vedere al şanselor la calificare.

Ale noastre sunt bine pregătite fizic. Cu excepţia lui Carmen Martin, accidentată, toate celelalte pot face faţă acestui test. Personal, cred că ambele echipe sunt cam la acelaşi nivel. TSKA Moscova nu e vreo speritoare, dar are ambiţii mari. De aceea cred că soarta confruntării se va juca la Moscova. Avem nevoie de o victorie cât mai lejeră în prima manşă, fiindcă la Moscova nu ne va fi deloc simplu”, a declarat Florin Oancea pentru playsport.ro.

În plus, Oancea mai spune că şi şansa va avea un cuvânt greu de spus, fiindcă orice eventualăp accidentare a unei titulare poate da oricând peste cap întreg planul de bătaie al antrenorilor, dar şi al întregii echipe.

Hora bucuriei a echipei CSM București
Hora bucuriei a echipei CSM București

Atenție la Cristina Neagu

Pe de altă parte, doctorul echipei adaugă despre vedeta lotului nostru, Cristina Neagu, ce va împlini 33 de ani la vară, că va trebui să-şi cântărească cu atenţie paşii următori ai carierei.

O ştiu bine pe Cristina Neagu, încă de pe vremea în care a debutat la Braşov, acum 15 ani. Organismul ei a suferit multe accidentări, iar dintre acestea destule au fost serioase, cu repercusiuni asupra corpului. Nu va mai putea face faţă la acest nivel înalt prea mult timp, vârsta nu iartă pe nimeni, aşa că va trebui să se protejeze cât de bine ştie pentru a rămâne sus, în activitatea ei”, e de părere acelaşi Florin Oancea.

El a glumit chiar pe seama faptului că o cunoaşte atât de bine pe căpitanul naţionalei noastre de handbal încât a adăugat că „aş putea chiar scrie o carte despre Cristina Neagu, inclusiv cu perioadele sale la Rulmentul Braşov şi Oltchim Râmnicu Vâlcea”.

Tot lotul a avut coronavirus

El a descris pentru playsport.ro şi cum îşi explică faptul că tot lotul, cu excepţia sa şi a antrenorului secund, Iulia Curea, a contactat deja virusul care a provocat o pandemie mondială.

„Pur şi simplu în povestea asta au cântărit mai mulţi factori. Fetele au respectat întru-totul cerinţele. Adică au stat cât mai mult izolate, nu au coborât din camerele lor decât pentru antrenamente, masaă sau meciuri şi nici în timpul liber nu s-au expus. Dar viaţa de sportiv implică călătorii dese. La întoarcerea de la Metz, spre exemplu, am avut zece jucătoare contaminate. Ceea ce arată că chiar şi cu mască, şi cu teste, virusul ăsta tot găseşte calea să se strecoare în sufletul omului. Acum, sper ca ele să se vaccineze cât mai repede, sau dacă nu toate, măcar cele mai multe să înţeleagă că e în favoarea lor. Asta am făcut-o şi eu, cu cel de tip Pfizer, singurul vaccin disponibil din primul val, atunci când au fost implicaţi medici. Azi, recomand insistent vaccinarea, cu orice tip de vaccin, Pfizer, Moderna sau AstraZeneca. Iar de la jumătatea lui aprilie, probabil, şi cu Johnson&Johnson, care ar putea răspunde foarte bine cerinţelor populaţiei din zonele greu accesibile, fiindcă nu mai e nevoie în cazul lui şi de rapel”, mai spune acelaşi Florin Oancea.