Mega-scandal după Lazio – CFR Cluj. Pur și simplu și-a ieșit din fire: „Este inapt! Este de neconceput”

George Drafta 17.02.2023, 11:01
Mega-scandal după Lazio – CFR Cluj. Pur și simplu și-a ieșit din fire: „Este inapt! Este de neconceput”

Maurizio Sarri a fost nemulţumit de prestaţia arbitrului englez Craig Pawson în partida disputată împotriva campionilor României.

Antrenorul italienilor l-a luat la rost pe cavalerul fluierului care va împlini luna viitoare 44 de ani. La interviul de la finalul jocului, Sarri a fost extrem de dur la adresa acestuia.

„Singurul lucru de spus despre acest arbitru este că este de neconceput ca el să arbitreze la nivel european. Acest arbitru nu poate arbitra meciuri europene, este inapt! A schimbat jocul cu un cartonaș roșu acordat deși nu era o fază clară de gol și a continuat prin acordarea unor cartonașe galbene șocante. Sper că este doar slab pregătit”, a fost remarca tehnicianului de 64 de ani.

Eliminarea dictată de centralul englez a influenţat jocul de pe Olimpico.

Momentul în care lazialii protestează după eliminarea Patric
Momentul în care lazialii protestează după eliminarea lui Patric

Şi asta pentru că Lazio a evoluat în inferioritate numerică încă din minutul 15, după ce spaniolul Patric a fost eliminat în urma unui fault pe care Pawson l-a interpretat ca fiind în postură de ultim apărător. Italienii au protestat vehement, dar decizia nu a fost întoarsă, pentru că centralul nu a fost atenţionat din camera VAR.

Primul roşu după 11 luni

Craig Pawson are 26 de meciuri arbitrate în această stagiune. 14 dintre delegări au fost la jocuri din Premier League, iar 4 în competiţiile continentale. Arbitrul englez nu este un fan al eliminărilor. Ultimul cartonaş roşu pe care l-a acordat înaintea celui arătat lui Patric joi seară a fost pe 17 martie 2022, a fost în meciul dintre Everton şi Newcastle. El se află pe lista FIFA din 2015.

Craig Pawson
Craig Pawson

Înferioritate în teren, superioritate pe tabelă

Deşi au pierdut un om după doar 15 minute, italienii au reuşit să se descurce foarte bine. Nu doar că au menţinut poarta intactă, dar au şi marcat golul care le-a adus victoria, în prelungirile primei părţi.

„Am pregătit meciul altfel, acesta a luat-o la vale imediat. Când joci în 10 oameni trebuie să depui un efort dublu, să egalezi adversarii la intensitate și consider că ne-am descurcat bine pentru că am înscris și am avut câteva ocazii să ne dublăm avantajul. Ei nu au avut multe ocazii”, a fost declaraţia uruguayanului Vecino.

A fost primul succes pentru Lazio după 4 meciuri în care Immobile & Co şi-au dezamăgit fanii. Au fost două remize şi două înfrângeri pentru bianco-celesti, serie care i-a scos din top 4 în campionat, dar şi din Cupa Italiei. Până la returul din Gruia, romanii vor juca împotriva Salernitanei, în Serie A, formaţie care tocmai şi-a schimbat antrenorul.

Urmăriți Playsport.ro și pe