Merge și Moldova la EURO? Scandal mare la naționala Cehiei, înaintea meciului decisiv. 3 jucători, dați afară din lot după ce au petrecut în club

Alex Matei 19.11.2023, 21:04
Merge și Moldova la EURO? Scandal mare la naționala Cehiei, înaintea meciului decisiv. 3 jucători, dați afară din lot după ce au petrecut în club

Naționala de fotbal a Republicii Moldova are o șansă istorică: să se califice la Campionatul European de Fotbal, în meciul decisiv cu Cehia. Vestea bună pentru jucătorii moldoveni este că adversarii de luni seara sunt implicați într-un mare scandal.

E haos în tabăra cehilor, înainte de confruntarea Cehia – Moldova, programată pentru luni seara, 20 noiembrie. Trei dintre jucători au fost dați afară din lot, după ce au dat mare petrecere într-un club de noapte din Olomouc (Cehia) – este vorba despre cel mai cunoscut nightclub, Belmondo.

Cine sunt jucătorii cehi sancționați de selecționer

Selecționerul Jaroslav Silhavy (62 de ani) i-a trimis acasă pe indisciplinații Vladimir Coufal, Jakob Brabec și pe atacantul Jan Kuchta.

  • Coufal (31 de ani), fundaș dreapta de la West Ham, este jucător de bază în națională, cu 40 de selecții și o cotă de piață de 9 milioane de euro;
  • Jakub Brabec (31 de ani), apărător central de la Aris, a strâns 41 de selecții și are o cotă de piață de 2 milioane de euro;
  • Jan Kuchta (26 de ani), atacant central de la Sparta Praga, cu 20 de prezențe în națională, este evaluat la 4 milioane de euro.

Cei trei erau însoțiți de Filio Novak (33 de ani), fundaș stânga de la Sigma Olomouc și un membru al conducerii Federației.

Împotriva Poloniei, Brabec și Coufal au fost integraliști, iar Kuchta i-a cedat locul lui Hlozek de la startul reprizei secunde.

Indisponibili sunt și celebrul Schick, Sadilek și Krejci, toți accidentați.

Știrea referitoare la indisciplinații din lot a devenit rapid virală în Cehia:

Oportunitate imensă pentru Republica Moldova

Moldova poate profita de tensiunile din tabăra cehă. Basarabenii trebuie să bată neapărat în ultima etapă pentru calificarea la EURO 2024. În grupa cu cinci echipe Albania e lider, cu 14 puncte. Cehia e pe locul secund, cu 12 puncte, urmată de Polonia – 11 puncte și maximul de meciuri jucate. Moldova e pe poziția a patra, cu zece puncte. Codașa Feroe are doar un punct.

Potrivit caselor de pariuri, Cehia este net favorită la victorie, cu o cotă de 1.25. 6.00 e cota la X și 14.00 pentru un succes al Moldovei.

Iată clasamentul grupei E:

Tags:
Urmăriți Playsport.ro și pe