Merită sau nu Cristina Neagu salariul oferit de CSM București? Cea mai bună handbalistă a lumii a răspuns

Gabriel Peneș / 17.04.2021, 21:06
Merită sau nu Cristina Neagu salariul oferit de CSM București? Cea mai bună handbalistă a lumii a răspuns

Merită sau nu Cristina Neagu salariul oferit de CSM București? Cea mai bună handbalistă a lumii a răspuns fără ezitare. Desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în 4 rânduri, Neagu a condus naționala României spre o victorie categorică în fața Macedoniei. 33-22 a fost scorul meciului tur dintre cele două echipe. Returul va avea loc miercuri, la Skopje. Învingătoarea se va califica la Mondialele din decembrie, găzduite de Spania.

Merită sau nu Cristina Neagu salariul oferit de CSM București?

E o întrebare ce-i chinuie pe mulți. Merită sau nu Cristina Neagu salariul oferit de CSM București? Cu atât mai mult cu cât clubul este susținut de Primăria Capitalei, din bani publici. Neagu a răspuns, în primul rând, pe teren. Astăzi, România a învins Macedonia în meciul tur al barajului de calificare la Campionatul Mondial din Spania. Scor, 33-22, căpitanul echipei înscriind 11 goluri. Returul va avea loc miercuri, la Skopje. Ar fi prima bucurie pentru handbalistele noastre, după un șir lung de neîmpliniri.

Mai ales ratarea calificării la Jocurile Olimpice a fost un șoc pentru Cristina Neagu. Jucătoarea de 32 de ani se pregătea să participe la a 3-a sa Olimpiadă, după cele din 2008 și 2016. De aceea, într-un interviu acordat BRD, unul dintre sponsorii sportivei, ea a declarat că se gândește „să ia o pauză” de la echipa națională.

M-am gândit la o despărțire de națională, mai ales după ce am ratat calificarea la Olimpiadă, m-am gândit că poate ar fi bine să fac o pauză. Nu neapărat să mă retrag. Există această posibilitate, ca în viitorul apropiat să fac o pauză de la echipa națională”, a declarat Cristina Neagu.

Merită sau nu Cristina Neagu salariul oferit de CSM București? Cea mai bună handbalistă a lumii a răspuns
Merită sau nu Cristina Neagu salariul oferit de CSM București? Cea mai bună handbalistă a lumii a răspuns ferm „da”

Cea mai bună handbalistă a lumii a răspuns

În același interviu, Neagu a răspuns răspicat și la întrebarea legată de salariul pe care-l are la CSM București. În presă s-a vehiculat suma de 17.500 de euro pe lună. Neagu a declarat că merită fiecare euro, banii fiind pe măsura meritelor ei.

Ştiu că există această discuţie, se vorbeşte despre salariul meu. M-a deranjat lucrul ăsta la început. A fost o chestiune destul de stresantă. Nu e neapărat treaba mea de unde-şi ia clubul banii. Eu am semnat pe un salariu, prin ceea ce fac pentru echipă merit fiecare euro din acel salariu. Asta e datoria mea. Să joc pentru echipă, nu să ştiu de unde vin banii. Toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici. Nu ştiu de ce se vorbeşte doar de salariul meu. Şi celelalte jucătoare sunt plătite din bani publici”, a spus Cristina Neagu în același interviu pentru BRD.