Mesajul emoționat al lui Ștefan Radu după ce s-a retras din fotbal. “Mi-ați permis să-mi îndeplinesc visul”

Ioan Valentin Oprea 29.05.2023, 09:03
Mesajul emoționat al lui Ștefan Radu după ce s-a retras din fotbal. “Mi-ați permis să-mi îndeplinesc visul”

Radu Ştefan şi-a luat adio de la fanii de pe „Stadio Olimpico”. După mai mult de 15 ani petrecuţi la Lazio Roma, fundaşul român a apărut pentru ultima dată în faţa suporterilor de pe „Olimpico”, în disputa de duminică, cu Cremonese.

Recordmenul de selecţii din întreaga istorie a clubului lazial, Ştefan Radu a fost introdus pe teren de Maurizio Sarri în prelungiri şi a evoluat, în total, şase minute. După fluierul final al centralului, experimentatul fotbalist în vârstă de 36 de ani a susţinut un scurt discurs în faţa galeriei biancoceleste. Cuprins de emoţii, Ştefan Radu şi-a stăpânit cu greu lacrimile.

Am atât de multe emoții. Pe teren e mult mai ușor decât în postura asta. Din păcate, am ajuns la final, dar mi-am îndeplinit visul. Am petrecut mai mult de 15 ani alături de voi, când am intrat pe teren am avut același spirit ca voi, sufletul unui fan al lui Lazio. Lazio este o familie, acest stadion este casa mea. Vă mulțumesc pentru că nu m-am simțit niciodată singur. Sunt sigur că atașamentul meu față de culorile biancoceleste nu se va sfârși niciodată, îmi va oferi puterea să-mi continui viața cu aceeași determinare pe care am avut-o pe teren”, a fost mesajul lui Ştefan Radu pentru tifoşii de pe „Olimpico”.

Va urma o carieră de antrenor

Fostul fundaş al naţionalei României le-a promis supoterilor de pe „Olimpico” că va rămâne permanent alături de Lazio. Ştefan Radu se va retrage din cariera de fotbalist după partida cu Empoli, ultima din această ediţie de Serie A, şi este de aşteptat să rămână în continuare în cadrul clubului din capitala Italiei. Potrivit ultimelor informaţii apărute în presa din „Cizmă”, apărătorul de 36 de ani va deveni, din vară, antrenor la una una grupele de copii şi juniori ale lui Lazio.

Le mulțumesc președintelui și clubului pentru că mi-au permis să-mi realizez visul de a spune adio fotbalului purtând acest tricou. Aici am crescut ca om și ca fotbalist. Când am purtat tricoul biancocelest, am făcut-o cu tot sufletul și pasiunea. Știu ce înseamnă să fiu unul dintre voi, știu ce însemnă să aparțin acestei mari familii și să mă alături ei pe vecie. Poți înceta să joci fotbal, dar nu poți înceta să faci parte din Lazio. Vă mulțumesc tuturor și vă iubesc”, a mai punctat Ştefan Radu.

Înainte de startul confruntării cu Cremonese, Peluza lazială a pregătit o coregrafie specială pentru Ştefan Radu. Ultraşii lui Lazio a afişat mai multe bannere, prin care au dorit să-şi arate respectul faţă de jucătorul român. „15 ani de bătălii cu vulturul pe piept. Un luptător, unul dintre noi! Ștefan Radu, cu Lazio pentru totdeauna”, a fost mesajul arborat de suporterii de pe „Olimpico”.

Urmăriți Playsport.ro și pe