Mesajul lui Aleksander Ceferin pentru Răzvan Burleanu. Ce a transmis președintele UEFA în ziua alegerilor de la FRF: „Este nevoie de un lider puternic”

Olteanu Ștefan / 12.04.2022, 12:58
Mesajul lui Aleksander Ceferin pentru Răzvan Burleanu. Ce a transmis președintele UEFA în ziua alegerilor de la FRF: „Este nevoie de un lider puternic”

Cu ocazia Adunării Generale pentru alegerile FRF, Aleksander Ceferin, președintele UEFA, i-a transmis un mesaj special lui Răzvan Burleanu. Acesta din urmă va câștiga al treilea mandat consecutiv în fruntea Federației Române de Fotbal, deoarece nu a avut niciun contracandidat pe listă.

Aleksander Ceferin, mesaj video pentru Răzvan Burleanu la Adunarea Generală. Președintele UEFA îl susține pe viitorul președinte al FRF

Adunarea Generală a FRF, programată marți, ora 11:00, la Arena Națională, a început cu un mesaj video transmis din partea președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, pentru Răzvan Burleanu.

Aflat în fruntea FRF din anul 2014, Răzvan Burleanu nu a avut absolut nicio emoție la alegerile de astăzi, deoarece pe lista contracandidaților nu s-a regăsit niciun nume. Astfel, Burleanu va câștiga și cel de-al treilea mandat în fruntea FRF, unde va rămâne până în 2026.

În mesajul video transmis, Aleksander Ceferin și-a arătat susținerea pentru Răzvan Burleanu:

Acum suntem martorii acestui război teribil și deosebit de tragic, care se desfășoară pe continentul european. Este nevoie de un lider puternic pentru a menține nava în mișcare în direcția corectă. Iar tu, Răzvan, cu siguranță ai reușit acest lucru în vremuri dificile.

Mingea nu a încetat să se rostogolească în România. Iar echipele de tineret au devenit obișnuite cu turneele finale, stabilind o bază pentru viitoarele succese internaționale. Federația Română de Fotbal a stat ferm alături de UEFA și de restul familiei fotbalului european, atunci când am respins proiecte care amenințau însăși estența fotbalului. Ca să nu mai vorbim de rolul lui Răzvan, în opoziție, pentru desfășurarea Cupei Mondiale o dată la doi ani. Rol care s-a dovedit a fi esențial”, și-a început discursul președintele UEFA.

Aleksander Ceferin laudă implicarea României în criza provocată de invazia Rusiei în Ucraina. „Asta m-a surprins cel mai mult”

În continuare, președintele UEFA a ținut să laude România pentru deschiderea pe care și-a arătat-o în fața sportivilor ucraineni, dar și oamenilor de rând, care din cauza invaziei pornite de Rusia nu au mai putut trăi în siguranță în propria țară. Mai mulți sportivi au venit în România pentru a continua să se pregătească, în speranța că războiul pornit de Rusia se va opri în cele din urmă:

Dar ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost reacția nobilă a fotbalului românesc la una dintre cele mai mari crize umanitare pe care le-a văzut vreodată Europa. Când politica încă încerca să evalueze dezastrul, fotbalul a găsit aproape imediat o modalitate de a-i ajuta pe cei care aveau nevoie. Ceea ce facem pentru ceilalți ne definește ca ființe umane, iar faptele voastre, dragi prieteni, au vorbit de la sine.

Fotbalul s-a dovedit a fi din nou un fenomen unic, de o importantă capitală pentru societate. Le-a oferit miilor de copii din România și nu numai oportunitatea de a visa la succes pe teren și de a trăi din nou o viață normală. În numele UEFA și al meu, va mulțumesc pentru acest lucru. În încheiere, vă doresc o adunare reușită și productivă astăzi. Și mult succes tuturor!”, a mai declarat Aleksander Ceferin.

EXCLUSIV | Scandal în ziua alegerilor la FRF. Burleanu, contestat: „Situația e mai gravă”.