Mesajul selecționerului Edi Iordănescu înaintea meciurilor importante din preliminariile pentru EURO 2024. “Ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri”

Radu Bordei 05.06.2023, 15:58
Mesajul selecționerului Edi Iordănescu înaintea meciurilor importante din preliminariile pentru EURO 2024. “Ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri”

Edi Iordănescu sună adunarea înainte de dubla cu Kosovo și Elveția, care poate decide în mare parte calificarea României la Europeanul de anul viitor. Selecționerul vrea mult mai mult de la jucătorii săi și a trimis un mesaj către aceștia, dar și către suporteri.

Edi Iordănescu, mesaj către tricolori înainte de dubla cu Elveția și Kosovo

Selecționerul a venit cu un mesaj special, după ce a selectat oamenii cu care va ataca dubla din luna iunie.

Suntem conștienți că pentru mulți dintre jucători sezonul la echipele de club nu a fost unul la nivelul așteptărilor în privința obiectivelor și că această lună aduce cu ea destul de multă incertitudine legată de viitorul lor. Dar responsabilitatea tricoului României și a mizei acestor două deplasări din Kosovo și Elveția depășesc orice dezamăgiri sau frământări din plan personal.

Avem în față o provocare dificilă pentru care e nevoie de concentrare totală, împotriva unor adversari de un nivel foarte bun. Putem demonstra că merităm calificarea la EURO 2024 doar dacă mintea, sufletul și toate calitățile fotbalistice vor fi puse în slujba obiectivului României. Și sunt sigur că putem asta! Chiar dacă ne lipsesc jucători importanți din cauze medicale, iar istoricul recent al primei reprezentative în partidele disputate în această perioadă a anului nu e unul prea fericit, ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri.

Tocmai de-aceea am început acest drum: ca să schimbăm lucrurile și să obținem calificări la turnee finale, nu pentru a ne raporta la trecut și la contexte. Încrederea mea în fiecare dintre tricolori și în toți ca grup, așa cum ne-am consolidat în ultima vreme, este totală. Simt că maturizarea lor fotbalistică vine în același timp cu o coeziune pe care ne-am dorit-o, dincolo de potențialul lor evident.

Suntem încrezători și vreau să le transmit tuturor suporterilor români mesajul pe care îl împărtășesc și tricolorilor: uniți de tot ce avem mai bun în noi, cu gândurile și sacrificiile puse în slujba aceluiași obiectiv, vom ajunge acolo unde ne dorim: să ne bucurăm împreună!

Lotul României pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția

Portari: Târnovanu (FCSB), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid)

Fundași: Rațiu (Huesca), Cr. Manea (CFR Cluj), Burcă (CFR Cluj), R. Drăgușin (Genoa), I. Nedelcearu (Palermo), Ad. Rus (Pisa), Camora (CFR Cluj), Opruț (Hermannstadt)

Mijlocași: M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul), Screciu (CSU Craiova), D. Olaru (FCSB), N. Stanciu (Wuhan Three Towns), Cicâldău (Ittihad Kalba), I. Hagi (Rangers), Sorescu (FCSB), Moruțan (Pisa), Fl. Coman (FCSB), D. Man (Parma), V. Mihăilă (Parma)

Atacanți: G. Pușcaș (Genoa), Alibec (Farul), L. Munteanu (Farul)

Urmăriți Playsport.ro și pe