Messi ratează echipa anului 2020! Un bun prieten i-a locul în primul ”11”. Iată echipa ideală!

Radu Bordei 05.01.2021, 12:00
Messi ratează echipa anului 2020! Un bun prieten i-a locul în primul ”11”. Iată echipa ideală!

Messi ratează echipa anului 2020! Pentru prima dată după foarte mult timp, starul argentinian nu mai este preferatul topurilor de la sfârșit de an. Argentinianul a avut un 2020 bun, dar nu s-a ridicat la standardele pe care tot el le-a stabilit în ultimul deceniu. Nu l-a ajutat nici echipa, Barcelona a avut un an foarte slab și nici măcar geniul lui Messi nu i-a ajutat.

Vedeta catalanilor nu a fost desemnat nici jucătorul anului de către FIFA pentru că a fost preferat Lewandoski. A fost omis și pentru Golden Foot Award, un premiu prestigios. Acesta i-a revenit tocmai rivalului Cristiano Ronaldo.

Messi ratează echipa anului 2020

Acum fotbalistul argentinian nu a fost preferat nici măcar în „11”- le ideal al celebrei publicații, L’Equipe. Cotidianul francez a ales cea mai bună echipă de anul trecut. Spre surpriza tuturor, Leo Messi nu a fost ales în atac. Nu a avut loc nici măcar în linia de mijloc, deși a arătat că este, probabil, cel mai bun „decar” din lume. Messi se poate consola că prietenul Neymar a fost, măcar, preferat în această formulă.

Campioana Europei, Bayern Munchen, își ia partea leului, cu 5 fotbaliști aleși, chiar dacă Thiago s-a transferat la Liverpool, între timp.

Ronaldo i-a luat și acum fața.

Manuel Neuer a fost preferat în poartă, goalkeeper-ul bavarezilor a contribuit decisiv la succesul echipei lui Hansi Flick. Un coechipier al lui Neuer, Alphonso Davies, a fost desemnat fundașul stânga al anului. Căpitanul Realului, Sergio Ramos, a fost crucial pentru titlul cucerit de galactici în Spania și nu putea lipsi. Doi fotbaliști ai lui Liverpool, Virgil van Dijk și Trent Alexander-Arnold completează defensiva.

Joshua Kimmich și Thiago Alcantara au fost oamenii care au condus Bayern către succesul din Liga Campionilor. Așa că nu aveau cum să nu fie incluși în echipa ideală. Kevin de Bruyne a fost și el inclus pentru evoluțiile lui spectaculoase. Asta chiar dacă Manchester City nu a cucerit vreun trofeu major. Prietenul lui Messi, Neymar, a fost și el inclus, chiar în dauna argentinianului. Atacantul brazilian a tras după el PSG până în finala Ligii Campionilor și rămâne marea speranță a francezilor de a aduce Liga Campionilor la Paris.

Atacul este format din Cristiano Ronaldo și Robert Lewandoski. Dacă golgheterul polonez era o alegere evidentă, Ronaldo a fost preferat pentru că golurile lui au adus titlul pentru Juventus în Serie A. Iar portughezul poate fi fericit că a mai terminat într-un top înaintea lui Messi.

Urmăriți Playsport.ro și pe