Messi și Ronaldo se uită de jos la ei! Lista celor mai bogați sportivi a fost actualizată: surprize mari în TOP 4

Olteanu Ștefan 05.11.2021, 15:14

Lista celor mai bogați sportivi din toate timpurile a fost actualizată recent, iar Messi și Ronaldo nu prind podiumul. În schimb, în TOP 4 și-au făcut apariția nu mai puțin de trei jucători de golf. De menționat este faptul că atunci când specialiștii au făcut aceste ultime estimări, a fost luată în calcul și inflația din ultimii ani.

A fost actualizată lista celor mai bogați 20 de sportivi din toate timpurile. Messi și Ronaldo se uită de jos la podium

Atunci când vine vorba despre cei mai bogați sportivi din toate timpurile, Messi și Ronaldo se uită încă de jos la câștigurile lui Michael Jordan, fostul baschetbalist de legendă din NBA.
Publicația Sportico a realizat recent lista celor mai bogați 20 de sportivi, iar Jordan conduce detașat clasamentul, cu o avere estimată la 2.52 miliarde de dolari.
De menționat este faptul că la această ultimă actualizare a topului, a fost luată în considerare și inflația din ultimii ani.

În cazul lui Michael Jordan nu este nicio surpriză poziția pe care o ocupă, având în vedere ce a reprezentat pe plan mondial fostul uriaș atlet. De asemenea, o bună parte din averea lui Jordan nu a fost câștigată din baschet, de la Chicago Bulls sau Washington Wizzard, ci din contractul său cu firma Nike. Michael Jordan are o colaborare cu Nike și creează de ani buni articole sportive sub emblema „Jordan”, iar de aici au venit o bună parte din câștigurile uriașe. Se estimează că doar în anul 2021, fostul baschetbalist va câștiga peste 120 de milioane de dolari din colaborarea cu Nike.

Trei jucători de golf în spatele lui Jordan

La mică distanță în spatele lui Michael Jordan este Tiger Woods, unul dintre cei mai emblematici jucători de golf din istorie. Potrivit ultimelor estimări, averea lui Woods se ridică la 2.1 miliarde de dolari.
Următoarele două poziții sunt ocupate de doi foști jucători de golf. Arnold Palmer, care a început să practice sportul la nivel de profesioniști în 1954 și Jack Nicklaus, care a debutat la profesioniști în 1961.
Palmer a murit în septembrie 2016, la vârsta de 87 de ani și a lăsat în spate o avere estimată la 1.5 miliarde de dolari. În schimb, Nicklaus, care are 81 de ani în prezent, se poate lăuda cu o avere de 1.38 miliarde de dolari.

Cristiano Ronaldo, cel mai bogat fotbalist

Abia după cei trei jucători de golf vine și primul fotbalist, care este nimeni altul decât Cristiano Ronaldo. Averea superstarului lusitan se ridică la 1.24 miliarde de dolari.
El îi depășește cu puțin pe Floyd Mayweather (fost boxer) și LeBron James (baschetbalist), care au o avere de 1.2 miliarde, respectiv 1.17 miliarde de dolari.
Rivalul lui Ronaldo, Leo Messi este abia pe 8, cu 1.14 miliarde de dolari câștigați.
Ultimele două locuri din TOP 10 sunt completate de Michael Schumacher (fost pilot de Formula 1) și Roger Federer (jucător de tenis), care au o avere de 1.13 miliarde, respectiv 1.12 miliarde de dolari.

TOP 20 cei mai bogați sportivi din toate timpurile
TOP 20 cei mai bogați sportivi din toate timpurile

De ce crede Cristiano Ronaldo că el și Messi sunt ultimii zei ai fotbalului. Ce le lipsește tinerilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe