Metodă incredibilă a lui Mircea Lucescu. ”Ne punea să dormim cu pozele adversarilor sub pernă”. Care era scopul

Gabriel Peneș / 12.03.2021, 22:49
Metodă incredibilă a lui Mircea Lucescu. ”Ne punea să dormim cu pozele adversarilor sub pernă”. Care era scopul

Metodă incredibilă a lui Mircea Lucescu. ”Ne punea să dormim cu pozele adversarilor sub pernă”. Dezvăluirea a făcut-o un fost jucător al Rapidului, Constantin Schumacher. El a făcut parte din trupa care, sub bagheta lui Luceascu, a adus un nou titlu în Giulești, în 1999. La 32 de ani de la titlul precedent.

Metodă incredibilă a lui Mircea Lucescu

Metodă incredibilă a lui Mircea Lucescu. ”Ne punea să dormim cu pozele adversarilor sub pernă”. Care era scopul? Acesta a fost dezvăluit de Constantin Schumacher, fostul component al lotului giuleștean care, în 1999, cucerea titlul sub conducerea lui Lucescu. Antrenorul român este recunoscut pentru metodele aparte de pregătire a meciurilor. Dar și de închegare a formațiilor pe care le antrenează. De la excursii, vizionări de spectacole, filme, nimic nu i-a fost străin lui Il Luce pentru a forma o familie dintr-o echipă de fotbal.

Actualul antrenor de la Dinamo Kiev este cel de-al doilea cel mai titrat antrenor din istorie, conform digisport.ro. Pe primul loc se situează Sir Alex Ferguson, cu 48 de trofee cucerite în carieră. Legendarul antrenor de la Manchester United este urmat de Mircea Lucescu, cu 32 de trofee. Anul trecut l-a câștigat pe cel de-al 33-lea, Supercupa Ucrainei. Ultimul loc al podiumului este ocupat de rusul Valery Lobanovski, acesta având în palmares 29 de trofee câștigate. Tehnicianul ce se apropie de tripleta din frunte este Pep Guardiola, cu 27 de trofee. De la topul făcut de cei de la Marca au trecut 2 ani, timp în care Guardiola a mai câștigat cu Manchester City Cupa Ligii Angliei, Iar anul acesta, are mari șanse să-l egaleze, ba să și-l întreacă pe Lobanovski.

Metodă incredibilă a lui Mircea Lucescu. ”Ne punea să dormim cu pozele adversarilor sub pernă”
Metodă incredibilă a lui Mircea Lucescu. ”Ne punea să dormim cu pozele adversarilor sub pernă”, a dezvăluit Constantin Schumacher, fostul elev de la Rapid al lui Il Luce

”Ne punea să dormim cu pozele adversarilor sub pernă”. Care era scopul

În privința lui Lucescu, Constantin Schumacher a dezvăluit că, înaintea unor meciuri, acesta îi punea să doarmă cu pozele adversarilor sub pernă. Asta, după ce le explica poziția din teren a fiecărui adversar. Dar, astfel, probabil că jucătorii „memorau” mai bine datele privitoare la viitorii oponenți direcți.

Îmi place foarte mult pedagogia lui, cum vorbește cu jucătorii, pregătirea pe care o făcea pentru meciuri. Îmi aduc aminte, la un meci în cupele europene, ne-a adus poze cu jucătorii adverşi, poziția lor, fiecare ce joacă şi ne-a spus să dormim cu ele sub pernă, Ne-a dat tuturor. Vedeți că ăsta cu ăsta… Astea sunt pozițiile voastre. Știți care sunt. Era incredibil de pregătit, toate lucrurile pe care le făcea la antrenamente erau pregătite pentru meciul următor”, a povestit Schumacher, vineri dimineaţă, la Look Sport LIVE.

Schumacher a cucerit titlul cu Rapid, atât în 1999, cât și în 2003, când antrenor i-a fost Mircea Rednic. A fost el însuși antrenorul Rapidului, din 2017 până la începutul lui 2018, când a fost înlocuit cu Daniel Pancu.