Michael Jordan a vândut clubul pe care îl deținea în NBA. Cine sunt noii patroni

Iosif Pintilie 17.06.2023, 21:52
Michael Jordan a vândut clubul pe care îl deținea în NBA. Cine sunt noii patroni

Michael Jordan a decis să vândă clubul pe care îl deținea în NBA. Fostul baschetbalist era de 13 ani acționarul majoritar al cllubului Charlotte Hornets.

Michael Jordan și-a vândut clubul din NBA

Michael Joerdan nu mai este acționarul majoritar al clubului Charlotte Hornets. El a cedat un procent din acțiunile deținute unui grup condus de Gabe Plotkin și Rick Schnall. Plotkin era acționar minoritar al clubului din 2019, în timp ce Schnall este acționar minoritar al echipei Atlanta Hawks din 2025. El nu va rămâne investitor al acestei echipe din cauza regulilor NBA.

Valoarea totală a clubului este estimată la 3 miliarde de dolari. În 2010, Michael Jordan cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al clubului cu aproximativ 275 de milioane de dolari, având un total de 97 de procente. Astfel, de pe urma tranzacției ar putea încasa aproape 3 miliarde de dolari.

E posibil ca la echipă să se alăture și rapperul american J. Cole, care este un cunoscut fan al baschetului.

Michael Jordan este unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile, având în palmares șase inele NBA, alături de Chicao Bulls.

Cu Michael Jordan la conducerea echipei, Hornets a ajuns în playoff de doar trei ori în ultimii 13 ani, fiind eliminați în prima rundă de fiecare dată. Sezonul 2022-2023 este al șaptelea consecutiv în care echipa nu a ajuns în playoff.

Urmăriți Playsport.ro și pe