Michael Schumacher împlinește 52 de ani. Starea legendarului campion de Formula 1 este un mister

Radu Bordei 03.01.2021, 13:41
Michael Schumacher împlinește 52 de ani. Starea legendarului campion de Formula 1 este un mister

Michael Schumacher împlinește 52 de ani. Din păcate, milioanele de fani ale germanului nu au încă idee dacă favoritul lor este bine sau nu. Starea marelui campion este ținută în secret de familia lui.

29 decembrie 2013 este o dată fatidică pentru iubitorii de Formula 1. Atunci germanul a suferit un accident terbil de ski, în stațiunea Meribel. Schumacher, un schior experimentat, a suferit o lovitură dură la cap și a intrat în coma. Germanul a fost spitalizat timp de 6 luni, fără a da un semn de viață.

Michael Schumacher împlinește 52 de ani. Este o aniversare tristă

După ce a părăsit spitalul din Grenoble, fostul campion mondial a fost mutat la domiciul familiei, acolo unde soția Corinne a amenajat un etaj special pentru el. Din acel moment nu se mai știe mare lucru despre cum se mai simte Michael.

Michael Schumacher a împlinit 52 de ani
Michael Schumacher a împlinit 52 de ani

Familia a anunțat că dorește să își protejeze intimitatea și de aceea a ales să nu ofere niciun detaliu. Asta chiar dacă fanii sperau să vadă măcar un semn, orice, că septuplul campion este într-o stare mai bună. Zvonuri au tot apărut de-a lungul timpului, dar nimic nu s-a confirmat.

Doar câțiva apropiați au acces la el

Familia nu a permis decât unor apropiați să îl viziteze pe Michael. Iar aceștia nu au oferit niciun detaliu. Foști colaboratori și prieteni de famile, ca Jean Todt, sau Luca di Montezemolo l-au vizitat pe cel alături de care au adus 5 titluri mondiale Scuderiei.

„Michael luptă în continuare. Are alături de el o familie minunată și o echipă de profesioniști. Este mereu în gândurile mele și îl vizitez des” a fost declarația enigmatică a lui Jean Todt. Acesta a lăsat de înțeles, în mai multe rânduri, că Michael ar fi conștient, dar nu a oferit niciun detaliu

Presa a speculat și ea asupra stării fostului mare campion. Un reputat neurochirurg elvețian este de părere că Schumacher nu s-a refăcut și că este în stare vegetativă. Acesta acuză echipa de doctori de la Grenoble că ar fi intervenit prea târziu și daunele suferite de creierul fostului pilot au fost prea mari.

Lewis Hamilton cu casca marelui Michael

Urmașul din Formula 1

Fanii se întreabă dacă Schumacher este conștient să vadă recordurile lui doborâte în 2020. Pilotul britanic Lewis Hamilton a ajuns și el la 7 titluri mondiale, dar a egalat și recordul de victorii, 91, deținut de Schumi.

Cu ocazia aceasta Hamilton a primit casca lui Michael, chiar de la fiul acestuia, Mick. A fost un moment emoționant pentru britanic.

„Este idolul meu. Nu am cuvinte. Am crescut cu el”, a declarat Hamilton.

Din acest an, Hamilton se va duela chiar cu fiul marelui Michael. Mick va concura pentru gruparea Haas și să ducă mai departe numele de Schumacher în Formula 1.

Urmăriți Playsport.ro și pe