După cum probabil ați aflat deja, Jocurile Olimpice 2024 se vor desfășura la Paris, în perioada 26 iulie – 11 august. Sportivi români din atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă și lupte vor reprezenta România la ediția din acest an a evenimentului sportiv.
Dar ce vor mânca participanții la Jocurile Olimpice de la Paris? De curând, Ambasada Franței la București a prezentat o parte din meniul sportivilor. De precizat este faptul că, meniul este unul sănătos și hrănitor, având scopul de a aduce echilibru nutrițional perfect pentru sportivi.
După cum vă spuneam, luna trecută, Ambasada Franței din București a prezentat o parte din meniul ce va fi deservit sportivilor la Jocurile Olimpice de la Paris. Este un meniu sănătos și hrănitor, gândit de medici, nutriționiști și bucătari, împreună cu sportivi.
”În total, au fost implicate 120 de organizații și 200 de sportivi. Rezultatul este o alimentație bazată mai mult pe alimente vegetale, mai locală, mai responsabilă, dar la fel de delicioasă, care ajută tranziția alimentară. O multitudine de produse proaspete, de la producători locali, cu scopul de a reduce emisiile de carbon. 30% produse sunt bio sau în conversie”, a declarat Nicolas Warnery, ambasadorul Franței la București.
În urmă cu aproximativ două săptămâni, Mihaela Bilic a fost prezentă la Ambasada Franței și a avut parte de câteva mostre din preparatele care vor fi deservite sportivilor ce vor concura la Jocurile Olimpice de la Paris.
”Pe parcursul celor 90 de zile de competiții sportive se va consuma o cantitate impresionantă de mâncare care va fi furnizată de producătorii locali și avizată de specialiști. Astăzi la Ambasada Franței am avut parte de câteva mostre din preparatele care vor fi prezente în meniul participanților.
Să fie de sezon, dietetică și hrănitoare în același timp, fără prea multă carne și bio dacă se poate… Nu e ușor nici pentru francezi!”, a spus Mihaela Bilic, în cadrul unei postări pe rețelele sociale.
Mihaela Bilic a vorbit despre bucătăria franceză, medicul nutriționist aducând în discuție echilibrul existent în gastronomia francezilor.
”Este cunoscut faptul că Franța a găsit acest echilibru. Există și un paradox francez, care permite consumul de unt, pâine sau vin și totuși au cea mai mică rată de obezitate și cele mai puține probleme cardiovasculare.
Deci este clar că francezii au găsit secretul cum să mănânci puțin din toate, ceea ce a făcut din gastronomia franceză un exemplu pentru o alimentație echilibrată și diversificată pe tot globul pământesc. La francezi nu există interdicții sau asocieri greșite”, a explicat celebra nutriționistă.