Mihaela Buzărnescu, gafă înainte de debutul la Wimbledon. Românca a fost trimisă la vestiar și a întârziat la meciul cu Nastasja Schunk

Moldoveanu Camelia / 28.06.2022, 15:57
Mihaela Buzărnescu, gafă înainte de debutul la Wimbledon. Românca a fost trimisă la vestiar și a întârziat la meciul cu Nastasja Schunk

Mihaela Buzărnescu a avut parte de un moment incredibil înainte de debutul la Wimbledon 2022. Nastasja Schunk a fost nevoită să-și aștepte adversara pe teren, asta după ce româncei i-a fost refuzat dreptul de a începe meciul. Supervizorul a trimis-o pe Miki la vestiar.

Gafa care a costat-o scump pe Mihaela Buzărnescu în debutul de la Wimbledon

Arbitrul a observat faptul că echipamentul Mihaelei Buzărnescu nu respecta regulile de la Wimbledon. Mai exact, românca avea pe sub echipament un obiect vestimentar negru care se putea observa în zona gâtului.

Astfel, supervizorul a fost chemat pentru a analiza situația. Constatând și acesta că Miki nu respecta regulamentul cu privire la obligativitatea de a purta un echipament complet alb, româncei i s-a refuzat dreptul de a începe meciul.

Mihaela Buzărnescu s-a conformat și a plecat imediat la vestiar pentru a rezolva situația. Nastasja Schunk privea ușor nedumerită tot ce se petrecea, însă a fost anunțată că trebuie să mai aștepte până se rezolvă problema.

De menționat ar fi faptul că nu este pentru prima dată când organizatorii de la Wimbledon au demonstrat că sunt extrem de stricți în privința echipamentelor sportivilor. În urmă cu 9 ani, Roger Federer Federer a fost nevoit să renunțe la o pereche de încălțăminte Nike pentru că aveau o talpă de culoare portocalie.

Gafă cu noroc pentru Mihaela Buzărnescu

Buzărnescu a învins-o în primul tur pe Nastasja Schunk (18 ani, locul 154 WTA), scor 6-4, 6-2. Pe lângă ea, în turul 2 de la Wimbledon s-au mai calificat Sorana Cîrstea și Irina Begu.

În turul secund, Buzărnescu se va duela cu învingătoarea dintre Gabriela Ruse (24 de ani, locul 54 WTA) și Cori Gauff (18 ani, locul 12 WTA). Gauff este favorită 11 la câștigarea Wimbledon 2022.

CITEȘTE ȘI Programul complet al zilei de marți la Wimbledon. Când și cu cine joacă Buzărnescu, Ana Bogdan și Simona Halep

Meciul a început cu întârziere din cauza lui Micky, ea a avut probleme cu echipamentul. Arbitrul i-a transmis că acesta nu este corespunzător pentru Wimbledon. Problema s-a rezolvat, iar Buzărnescu a defilat pe teren.

Cea mai bună performanță a Mihaelei Buzărnescu la Wimbledon este accederea în turul 3. Ea a reușit acest lucru în 2018.

Adversarele jucătoarelor din România în primul tur. Misiune aparent facilă pentru Simona Halep

  • Simona Halep – Karolina Muchova
  • Irina Bara – Chloe Paquet
  • Ana Bogdan – Dayana Yastremska
  • Gabriela Ruse – Coco Gauff
  • Mihaela Buzărnescu – Nastasja Schunk
  • Sorana Cîrstea – Aleksandra Krunic
  • Irina Begu – Ekaterine Gorgodze