Mihai Dobre, despre cum a primit vestea convocării în premieră la naționala României

George Drafta 23.03.2023, 13:43
Mihai Dobre, despre cum a primit vestea convocării în premieră la naționala României

Mihai Dobre este una dintre surprizele selecţionerului Edi Iordănescu în lotul pentru cele două meciuri pe care tricolorii le susţin în preliminariile Euro 2024, cu Andorra şi Belarus.

Mijlocaşul portughezilor de la Famalicao a dezvăluit cum a primit vestea convocării pentru debutul în calificările turneul final organizat de Germania.

Dobre joacă din această iarnă la Famalicao
Dobre joacă din această iarnă la Famalicao

Eram într-o dimineaţă, îmi făcusem cafeaua şi am primit un mesaj pe telefon, am văzut că este de la echipa naţională, am văzut că m-au selectat şi m-am bucurat enorm de mult. Am împărtăşit vestea cu soţia care era lângă mine. Şi primul telefon a fost la familie.

Sunt foarte onorat şi fericit să fiu aici. Colegii m-au prmit foarte bine, la fel şi stafful simt o energie pozitivă, simt că toată lumea vrea să dea totul şi sper să dăm tot ce avem mai bun în aceste două meciuri. Este un vis împlinit să fac parte din echipă, să îmi reprezint ţara”, a povestit fotbalistul pentur FRF Tv.

Aşteaptă debutul cu nerăbdare

Jucătorul în vârstă de 24 de ani nu a debutat încă pentru prima reprzentativă. El a participat totuşi la turneul final al Jocurilor Olimpice, acolo unde naţionala României a fost una dintre cele 16 participante.

Dobre este împrumutat în Portugalia de la Dijon
Dobre este împrumutat în Portugalia de la Dijon

„Timpul a trecut foarte repede, a fost o experienţă plăcută, dar acum sunt foarte fericit să fiu la prima echipă, să ajut naţionala cu calităţile mele şi cu ce pot face.

Pentru mine cel mai important este să debutez cu o victorie, dacă eu pot să aduc ce am mai bun jocului cu cea mai mare plăcere, dar cel mai important este să îmi pun calităţile în slujba echipei şi să luăm cele trei puncte”, a mai punctat Dobre.

Pregătit să pună umărul la calificare

În urmă cu ceva timp, Dobre era nemulţumit că era ocolit mereu de selecţioner. Chiar dacă el considera că în urma prestaţiilor sale ar fi trebuit să se regăsească printre tricolori. Fotbalistul care joacă în prima ligă portugheză dezminte însă că s-ar fi dezis total de prima reprezentativă.

Dobre a jucat pentru reprezentaivele U17 şi U21 ale României
Dobre a jucat pentru reprezentativele U17 şi U21 ale României

„Am fost întrebat despre naţională, am spus că nu vreau să vorbesc şi ei au interpretat că nu vreau să fac parte din naţională. Dar dimpotrivă este o onoare, o plăcere. Vin cu inima deschisă când sunt chemat să reprezint România.

Avem şanse foarte mari de calificare, sunt naţionale accesibile în grupă, dacă dăm tot ce avem mai bun şi ne punem calităţile în valoare putem să luăm primele două locuri. Cel mai important este să obţinem aceste 6 puncte apoi vom vedea ce putem să luăm”, a încheiat Mihai.

Urmăriți Playsport.ro și pe