Mihai Iosif, după eșecul cu Voluntari: ”Jocul a fost penibil!”

Ștefănescu Dragoș / 25.09.2021, 00:04
Mihai Iosif, după eșecul cu Voluntari: ”Jocul a fost penibil!”

Rapid – FC Voluntari a fost primul meci al etapei a 10-a din Liga 1. Giuleștenii au pierdut cu 0-1, bifând a doua înfrângere consecutivă în campionat. După eșecul cu Voluntari, Mihai Iosif a catalogat prestația echipei sale drept una penibilă.

Rapid pierde în fața celor de la FC Voluntari

După un start excelent în Liga 1, Rapid pierde din turație. După ce au fost eliminați din Cupa României, giuleștenii veneau cu ambiții mari în meciul cu FC Voluntari.

Meciul a debutat cu ocazia lui Dandea care putea deschide scorul încă din minutul 7. Cei de la  Voluntari au replicat rapid și au avut prima ocazie în minutul 12 prin șutul lui Briceag. În minutul 15,  Bălan n-a găsit nici el cadrul porții rapidiste, după un șut din careu. Ilfovenii au reușit să marcheze la jumătatea primei reprize. După mai multe bâlbe, Vadim Rață l-a învins ușor pe Horațiu Moldovan din apropiere,  deschizând scorul în minutul 24. Rapid a încercat în zadar să egaleze, iar prima repriză s-a terminat cu  ilfovenii în avantaj.

Repriza a doua a avut același scenariu. Rapid a alergat după egalare, dar cei care au avut ocaziile mari au fost oaspeții. Ilfovenii puteau înscrie în minutul 56, când, la capătul unui contraatac, Marcelo Lopes a șutat mingea direct în brațele lui Moldovan. Rapid a avut două ocazii prin Bălan și Belu dar fără să amenințe periculos poarta ilfovenilor. Până la final, Rapid a presat dar fără a reuși să marcheze. Astfel, Voluntari s-a impus cu scorul de 1-0. Pentru Rapid este a treia înfrângere în ultimele 4 etape. După această victorie, FC Voluntari a urcat provizoriu pe poziția a treia a Ligii 1.

 Mihai Iosif, nemulțumit de jocul echipei sale

La finalul partidei, Mihai Iosif a făcut o analiză la cald a prestației slabe a elevilor săi.

În seara asta am făcut cel mai slab meci din acest campionat. Jocul a fost penibil. În primul rând dacă ne uităm la orice repriză până la meciul cu Craiova, veți vedea diferența. O diferență de mentalitate, de dorință. E o supărare că am pierdut un nou meci acasă. Datorită la ce am fost la începutul campionatului suntem pe Arena Națională. Dar nu vreau să trăim din amintiri. Trebuie să băgăm capul în pământ. Trebuie să avem iar acea agresivitate. Mă refer la duelurile unu la unu. Cine câștigă duelurile unu la unu are câștig de cauză. Milităria la echipă este tot un clișeu. Eu nu cred în asta. Probabil ne-am pierdut busola și am ajuns aici.

Am susținere din partea conducerii dar și a jucătorilor. Da sunt și alte aspecte care nu sunt corecte. Acea suspendare a mea poate a lăsat o urmă. Nu sunt eu Guardiola dar contează. Nu scuză cu nimic prestația noastră din această seară. Parcă se așteaptă să murtim. Moartea e cu Dumnezeu. Fotbalul este un joc și vom merge mai departe. Mereu este ceva de demonstrat. Eu personal cred că am demonstrat câte ceva dar mereu mai este ceva de demonstrat. Azi de exemplu nu l-am avut pe Săpunaru, pe Albu, pe Alami, pe Moise, pe Pănoiu. Ne-au lipsit 5 jucători titulari. Dar ceilalți jucători trebuie să-și dea seama că sunt la Rapid”, a spus Mihai Iosif pentru DigiSport.

Adi Matei, ironic după meciul cu Voluntari

Antrenorul secund al celor de la Rapid, Adrian Matei, a fost ironic la interviurile de la finalul partidei de pe Arena Națională. Matei a dorit să mulțumească în mod special fanilor rapidiști care au dat dovadă de mare atașament față de echipa lor de suflet.

Vreau să mulțumesc suporterilor care au fost alaturi de noi și în această seară. Ne pare rău că lucrurile nu au ieșit așa cum ne-am dorit. Sperăm ca săptămâna viitoare să ne revenim. Mereu jucătorii care au valoare și sunt accidentați sunt o lipsă pentru echipă. Nu stiu ce ați auzit, dar întradevăr jucătorii care intră trebuie să arate că au motivație și să aibă spiritul Rapidului. Cred că în momentul de față suntem pe un trend descendent. Cred că săptămâna viitoare ne vom reveni. Eu am mai spus, încercăm să ajutăm clubul. Întrebările astea trebuie să le puneți cui trebuie, nu mie. Datoria noastră este să ne antrenăm și să dăm totul din noi la meciul următor. Doar Moise este accidentat, restul sunt pregatiți pentru antrenamente”, a declarat Adi Matei.

Dragoș Grigore este optimist chiar și după înfrângeri

Din păcate este a doua înfrângere la rând. Sunt sentimente de tristețe. Este normal să avem aceste sentimente. Probabil că dacă ar fi jucat și ei am fi arătat altfel. Era important ca cei care au jucat în locul lor să dea totul pentru echipă. Din păcate nu doar câțiva jucători au arătat rau în această seară. Toată echipa a arătat rău. Ei nu au avut multe ocazii, au înscris dintr-o întâmplare. Terebuie să avem puterea să ne revenim după aceste doua înfrângeri, să fim uniți la fel ca la începutul campionatului.

Cred că putem să ne revenim. Cred că cel mai important lucru este atitudinea. Pierdem dueluri, greșim pase simple, probabil de asta intrăm într-o stare de neliniște și nu ne mai iese jocul. Am început campionatul cu dânsul pe bancă, apoi cu el prin tribune, e păcat. Eu nu sunt de acord să i se ia dreptul la muncă. Eu personal intru pe teren cu gândul să câștig fiecare meci. Și colegii mei au aceleași gânduri. Sutem la Rapid, este normal să fie supărați suporterii. Încercăm să ne revenim. Avem o săptămână să ne revenim. Sepsi este o echipă foarte bună”, a declarat Dragoș Grigore la finalul partidei cu FC Voluntari.

 Daniel Niculae critică ineficiența atacului rapidist

De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Victoriile aduc victorii, dar și când se pornesc înfrângerile este greu de oprit această spirală. În această seară am făcut cel mai slab meci din acest campionat. Cei de la Voluntari au înscris golul, iar noi nu am reușit să marcăm în ciuda eforturilor. Trebuie să ne trezim. Poate am, fost și puțin infatuați după acest început bun de campionat. Ne așteaptă un meci foarte greu la Sepsi. Va trebui să arătăm ca Rapid din primele etape nu ca în acestă seară.

O experiență mai mare da. Noi chiar suntem o echipă nou promovată. Mă așteptam să vină și rezulatatele negative la un moment dat. Speram ca ele să nu vină unele după altele. Meciul din acestă seară am arătat destul de rău mai ales pe plan ofensiv. În meciul următor vor aparea și ei în primul ”11”. Da trebuie să ne obișnuim să jucăm și fără ei. Calitativ nu ne putem compara cu cei de pe primele locuri dar ca să ne menținem în Liga 1 da. Pe teren la Sepsi mergem să jucăm un fotbal frumos. Noi suntem echipa care încearcă să joace frumos de fiecare dată. Fotbalul se joacă pe goluri iar noi nu am mai fost eficienți pe ofensivă. Nu am apucat să văd reluarea dar dacă a fost henț puteam scoate un punct. Dar noi am facut un meci foarte slab.

Golurile pe care le-am marcat împotriva echipelor bune le-am marcat după faze bune de atac. Am reușit să ne creăm ocazii doar că nu am reușit să o băgăm în poartă. După meciul cu Sepsi vine perioada de pauză. Vom vedea atunci ce am făcut bine și ce nu. Nu putem judeca așa la cald. Mihai Iosif nu depinde de rezultatul de la Sfântu Gheorghe, a comentat Daniel Niculae după înfrângerea cu Voluntari.