Mihai Mironică îl critică dur pe Adrian Mutu: „A făcut niște convocări ridicole. Dacă îl chemai acum pe Robert Niță, făcea mai multe”

Marian Cărăvan / 15.04.2021, 17:09
Mihai Mironică îl critică dur pe Adrian Mutu: „A făcut niște convocări ridicole. Dacă îl chemai acum pe Robert Niță, făcea mai multe”

Naționala U21 a României nu a depășit faza grupelor la Europeanul de Tineret din acest an. Selecționerul Adrian Mutu este aspru criticat pentru convocările făcute pentru turneul final la care „tricolorii mici” au participat luna trecută.

Adrian Mutu, criticat dur de Mihai Mironică

Naționala de tineret a României nu a pierdut niciun meci la Campionatul European U21 din acest an. Cu toate acestea, „tricolorii mici” nu au reușit să iasă din grupa din care au mai făcut parte Ungaria (una dintre gazdele competiției), Germania și Țările de Jos. Din cauza golaverajului.

În urmă cu doi ani, naționala U21, condusă pe atunci de Mirel Rădoi, făcea senzație la turneul final din Italia și San Marino. Băieții ajungeau până în semifinalele competiției. Acum, „tricolorii mici”, care au bifat al doilea turneu final consecutiv, nu au mai ajuns în fazele eliminatorii ale Europenului de Tineret. Asta în ciuda faptului că nici Germania și nici Țările de Jos nu au putut învinge naționala pregătită de Adrian Mutu. România U21 a părăsit întrecerea fără să fie învinsă, însă selecționerul a fost aspru criticat pentru convocările făcute. Alegerile lui Adrian Mutu au fost analizate de jurnalistul Mihai Mironică, iar concluzia sa nu este deloc pe placul selecționerului. „Mărul discordiei” îl reprezintă convocarea lui Adrian Petre, prestația atacantului de la UTA fiind analizată „la sânge”. Mihai Mironică îl critică dur pe Adrian Mutu.

Adrian Mutu a făcut convocări ridicole la naționala de tineret. Cum să îl chemi pe Adrian Petre? Dacă îl chemi pe Robert Niță acum, dacă îl bagi pe teren, față de Adrian Petre…”, a spus jurnalistul la Pro X, în emisiunea „Ora exactă în sport”, în care îl avea ca invitat pe fosul fotbalist Robert Niță.

Mihai Mironica il critica dur pe Adrian Mutu pentru convocarile facute pentru EURO 2021 U21
Mihai Mironica il critica dur pe Adrian Mutu pentru convocarile facute pentru EURO 2021 U21

Lotul convocat de Adrian Mutu pentru EURO 2021

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);
Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);
Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);
Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

În Ungaria, România a învins țara gazdă, cu 2-1, și a remizat contra Olandei, scor 1-1, și Germaniei, scor 0-0. Din păcate, departajarea s-a făcut la golaverajul obținut în meciul cu Ungaria, unde Germania a stat mai bine.