Mihai Mironică l-a făcut pe președintele lui Csikszereda să își iasă din minți. Mega-scandalul de la Miercurea Ciuc generează în continuare mari tensiuni

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.07.2022, 17:04
Mihai Mironică l-a făcut pe președintele lui Csikszereda să își iasă din minți. Mega-scandalul de la Miercurea Ciuc generează în continuare mari tensiuni

Moderatorul TV Mihai Mironică a avut un dialog aprins în emisiunea sa de la Pro Arena cu Szondi Zoltan, președintele celor de la Csikszereda. Subiectul care a inflamat spiritele a fost, în mod evident, reprezentat de meciul amical dintre echipa din Miercurea Ciuc și selecționata U18 a Ungariei, partidă ce a marcat inaugurarea noului stadion din acest oraș.

Mihai Mironică, dialog aprins cu președintele lui Csikszereda, în direct la TV

Inițial, meciul trebuia să se joace între Ungaria U18 și o selecționată a așa-zisului „Ținut Secuiesc”. Doar că Federația a intervenit și a anulat această partidă, după ce ultrașii din întreaga țară au protestat prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel că în cele din urmă s-a găsit această variantă „de compromis”.

Doar că organizatorii nu au renunțat la ideea de a aduce în prim-plan identitatea „Ținutului Secuiesc” la acest eveniment. Ei au pus pe gazon înaintea startului meciului un steag al acestei regiuni și, de asemnea, imnul ei a fost intonat.

Acest aspect a fost adus în discuție de Mihai Mironică și l-a deranjat foarte tare pe președintele celor de la Csikszereda. După un schimb de replici cu moderatorul, în momentul în care în discuție a intervenit și jurnalistul Florin Caramavrov, Szondi Zoltan a închis brusc apelul, vizibil enervat. El a invocat că nu era lăsat să vorbească de către Florin Caramavrov.

Cum a decurs întreaga discuție

Zoltan: „A fost intonat și imnul României, dar văd că sunteți indiferenți”.
Mironică: „Nu noi suntem indiferenți, am văzut că suporterii de pe stadion erau indiferenți”.

Zoltan: „Ce era să le fac eu suporterilor de pe stadion? Drapelul Ținutului Secuiesc e afișat la fiecare meci al lui Csikszereda, ca să vă oripilez”.
Mironică: „Nu mă oripilați, eu v-am dat posibilitatea să avem un dialog”.

Zoltan: „Eu mulțumesc că mi-ați dat posbilitatea, ca să vă explic. Noi o să purtăm însemnele Ținutului Secuiesc în continuare, o să intonăm și imnul”.
Mironică: „E interesant să vedem scris «Miercurea Ciuc» pe drapelul Ungariei.

Zoltan: „Eu am fost în multe locuri din Ungaria unde am văzut drapelul României”.
Mironică: „Domnule Zoltan, eu nu știu o echipă în Europa care să nu aibă site în limba țării de care aparține”.

Zoltan: „Avem și știri în română, dar probabil nu v-ați uitat destul de atent. În Liga 2 sunt 5 echipe care nu au site deloc. Noi nu am găsit un om care să facă site-ul în română. Ăsta e adevărul”
Mironică: „Alături de mine e Andru Nenciu, colegul meu de la site, poate putem să colaborăm cu Csikszereda”

Zoltan: „Dumneavoastră acum glumiți pe seama asta”
Mironică: „Nu, nu glumesc”

Zoltan: „Atunci, poate o să rezolvăm”
Mironică: „Plătiți în Forinți (n.r. – moneda Ungariei)?”

Zoltan: „Nu, plătim în lei. Ar fi o problemă să plătim în Forinți?”
Mironică: „Era doar o glumă”