Mihai Pintilii a dezvăluit cine a fost idolul lui: ”Jos pălăria!”

Ioan Valentin Oprea 11.05.2023, 19:38
Mihai Pintilii a dezvăluit cine a fost idolul lui: ”Jos pălăria!”

După o primă experienţă în Liga I, la Jiul Petroşani, Pintilii a fost remarcat de Cosmin Olăriu şi adus în Ghencea, în 2007. Fostul mijlocaş la închidere a petrecut atunci o scurtă perioadă la trupa patronată de Gigi Becali, întorcându-se apoi în Valea Jiului. La gruparea din Capitală, Pintilii s-a întâlnit şi cu idolul său, Mirel Rădoi.

Pintilii a avut numai cuvinte de laudă despre actualul antrenor principal al saudiţilor de la Al Tae şi a subliniat că acesta l-a sprijinit permanent în primele sale zile la FCSB.

Rădoi a fost idolul meu. Tot timpul m-a încurajat. El era aproape de orice jucători, indiferent de ce se întâmpla. Jos pălăria în faţa lui! El ne-a inspirat. Ştiam că vin undeva unde clar nu pot să joc. Singura variantă era să mă împrumute undeva. Aşa a fost mai bine pentru mine”, a explicat Pintilii, într-un amplu interviu acordat pentru Orange Sport.

Antrenamente intense sub comanda lui Neubert

După două sezoane în care a avut evoluţii apreciate la Pandurii Târgu Jiu, Mihai Pintilii s-a întors la FCSB, în vara lui 2012. S-a impus rapid în primul unsprezce al roş-albaştrilor, iar în 2014 s-a transferat la Al Hilal. Despre cel de-al doilea său descălecat de la FCSB, Pintilii şi-a adus aminte mai ales de antrenamentele intense desfăşurate sun comanda preparatorului fizic Thomas Neubert.

Ne-a omorât Neubert, dar nu ai ce să-i reproşezi. La urmă, fiecare am prins câte un transfer. Neubert a spus că nu credea că vom putea să ducem antrenamente la un astfel de nivel. A fost nu greu, ci foarte greu, dar am reuşit, am luat campionatul. Ţin minte că faceam exerciţii de cardio, exerciţii cu mingi medicale, iar după nu mai eram în stare să jucăm cu mingea. Ni s-a spus să dăm drumul la vestiare, că nu mai suntem în stare să jucăm”, a precizat Pintilii.

S-a lăsat de fotbal din cauza lui Florinel Coman

În ianurie 2016, Pintilii a revenit, pentru a treia oară, în Ghencea, de acolo de unde avea să se retragă, de altfel, din fotbal în 2019. Fostul mijlocaş la închidere al trupei patronate de Gigi Becali recunoaşte că nu i-a fost deloc uşor să agaţe ghetele în cui, dar spune că nu mai era pregătit pentru a face faţă unor jucători tineri şi tehnici precum Florinel Coman, Denis Man sau Florin Tănase.

Eu povesteam că m-am lăsat din cauza lui Florinel Coman, Tănase şi Denis Man. Nu mai puteam să-i mai prind la antrenamente. Mai bine ridic mâna decât să mă fac de râs şi să râdă de mine pe la antrenamente”, a mai completat Pintilii.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe