Mihai Pintilii a dezvăluit cum va juca FCSB cu el antrenor principal. „Eu așa am fost învățat”

Bădulescu Silvian 05.02.2022, 20:01
Mihai Pintilii a dezvăluit cum va juca FCSB cu el antrenor principal. „Eu așa am fost învățat”

Mihai Pintilii va fi pe banca tehnică la partida pe care FCSB o va susține în compania celor de la FCU Craiova 1948, programat duminică, 6 februarie, de la ora 19.55. Antrenorul principal, Toni Petrea, a fost depistat pozitiv la COVID-19.

„Cred că ne vom descurca”

Fost mijlocaș la echipa din Berceni, Mihai Pintilii a declarat că nu este, deocamdată, pregătit să fie antrenor principal, dar are acest obiectiv, pe viitor. Pe poziția de „secund”, el va fi pe bancă duminică.

Am venit pentru că Toni Petrea a ieșit pozitiv joi. Nu sunt sigur, tot staff-ul are responsabilitate. Am mai fost în situația asta, la Topola, și cred că ne vom descurca.  Nu cred că e momentul să vorbesc despre antrenorat. Nu mă simt pregătit să fac pasul ăsta, să devin antrenor principal. Mai am de acumulat cunoștințe și cred că mai e drum lung.

Normal că vreau să ajung antrenor principal, dar nu garantează nimeni. Nu știu ce se va întâmpla pentru câțiva ani. Mă bucur că am rămas aici, avem un grup unit și suntem pe drumul cel bun. Rezultatele te țin în viață ca antrenor. E total diferit față de cariera de jucător. Încet, încet, începe să-mi placă, dar e mult de muncă. Nu mă vedeam niciodată în postura de antrenor” a zis Mihai Pintilii.

„Eu aș juca ofensiv tot timpul”

Mihai Pintilii a scos în evidență și ce fel de fotbal ar presta FCSB sub comanda sa.

Eu aș juca ofensiv tot timpul, Steaua București așa a fost învățată. Să recuperăm mingea sus și să marcă multe goluri. Să vedem cu câte puncte vom intra în play-off, unde se va decide totul. Să nu fie diferență mai mare de opt puncte și cred că echipele pleacă cu șanse egale. Dar dacă nu-i bați pe CFR, va fi foarte greu să iei campionatul. De cinci ani tot învățăm din greșeli”.

Nu în ultimul rând, fostul căpitan al echipei a declarat și diferența dintre CFR Cluj și FCSB.

CFR Cluj are în plus experiență și jucători maturi. Noi avem o echipă mai tânără, cu jucători valoroși, dar care nu fac față la presiune. Nu cred că au avut legătură antrenorii, singurul lucru a fost tinerețea jucătorilor. Îmi doresc să câștigăm cele trei puncte, chiar și cu 1-0, cu Craiova. Nu știu ce vrea patronul, e problema lui”.

FCSB ocupă locul 2, pe când FCU Craiova 1948 ocupă al doilea loc al barajului de menținere/promovare. Oltenii au 10 puncte avans față de primul loc direct retrogradabil, ocupat de Dinamo.