Mihai Pintilii rămâne rezervat după victoria facilă cu Academica Clinceni. „Se mai pot pierde puncte. Vedem în play-off”. Ce a spus despre transferul unui nou fundaș dreapta

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.02.2022, 22:27
Mihai Pintilii rămâne rezervat după victoria facilă cu Academica Clinceni. „Se mai pot pierde puncte. Vedem în play-off”. Ce a spus despre transferul unui nou fundaș dreapta

Mihai Pintilii i-a ținut locul lui Toni Petrea pe banca celor de la FCSB la meciul câștigat de roș-albaștri la Giurgiu cu Academica Clinceni, scor 3-0. În ciuda acestei victorii extrem de facile și a faptului că echipa sa s-a apropiat la numai 6 puncte de liderul CFR Cluj, antrenorul secund al vicecampioanei a avut un discurs extrem de așezat după meci.

Mihai Pintilii a explicat de ce nu este cazul ca cei de la FCSB să se entuziasmeze prea mult după ce s-au apropiat de liderul CFR Cluj

Fostul mijlocaș defensiv a explicat că încă se mai pot pierde destul de multe puncte și abia la intrarea în play-off roș-albaștrii își vor putea face anumite calcule legate de lupta pentru titlu. Mihai Pintilii va rămâne după acest meci în istorie drept antrenorul care l-a debutat pe puștiul de numai 16 ani Matei Tănasă, despre care a avut cuvinte de laudă la finalul partidei.

De asemenea, Pintilii a dat detalii despre situațiile medicale ale lui Florinel Coman și Andrei Burlacu, ambii reveniți pe teren după accidentări destul de serioase. Nu în ultimul rând, antrenorul FCSB-ului de la acest meci a declarat și că îl așteaptă cu brațele deschise la antrenamente pe Florin Achim, fundașul dreapta care s-a despărțit recent de Academica Clinceni și despre care se zvonește că ar urma să semneze cu FCSB în cel mai scurt timp.

Indiferent de ce echipă era trebuia să câștigăm. Bine că am luat trei puncte, dar mai sunt meciuri, încă se joacă. Lucrurile sunt bune. Important e că ei să își facă treaba meci de meci, să marcheze. De asta joacă la FCSB. Tănasă e un copil talentat, trebuie să muncească, sper să își vadă în continuare de treabă și va ajunge mare.

Burlacu e un jucător care nu a mai jucat de foarte mult timp. E foarte greu, nu mai ai orientare în teren. Florinel Coman, eu nu sunt în corpul lui. Trebuie să avem răbdare cu el și ușor-ușor va reveni la formă de dinainte.

Când vom intră în play-off vom face calcule. Se mai pot pierde puncte. (Despre Florin Achim) Nu știu, acum aflu. Dacă vine, e binevenit. Să vină și să își facă treaba cât mai bine atunci când va fi folosit”, a declarat Mihai Pintilii la finalul meciului de la Giurgiu.

Cum au arătat echipele de start:

CLINCENI: Ureche – Rufati, Ion, Cmovs, Holzmann – Gogov, Moulin, Tsvetkov – Alghoul, Plazibat, Dumitrache
ANTRENOR: John Ene

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, A. Miron, Vinicius, Radunovic – Olaru, Ov. Popescu, Oct. Popescu – Cordea, Fl. Tănase, Fl. Coman
ANTRENOR: Mihai Pintilii