Mihai Stoica anunță numele viitorului antrenor al FCSB. Varianta surpriză de înlocuire a lui Toni Petrea

Octavian Vasilescu 18.05.2022, 13:59
Mihai Stoica anunță numele viitorului antrenor al FCSB. Varianta surpriză de înlocuire a lui Toni Petrea

Managerul general de la FCSB, Mihai Stoica (57 de ani), își dorește ca Mihai Pintilii (37 de ani) să fie noul antrenor al echipei.

MM Stoica e conștient că Pintilii trebuie să mai capete experiență, dar în viitorul apropiat este convins că acesta va prelua controlul la FCSB. Pintilii nu deține nicio licență în prezent. Deși este considerat unul dintre antrenorii secunzi din club, în acte apare trecut drept delegatul echipei.

MM Stoica, convins că Pintilii va conduce FCSB

Pintilii s-a retras în februarie 2020, după care a fost cooptat în staff-ul de la FCSB. Mihai Stoica spune că o să vină și rândul lui Pintilii:

Mi-l doresc pe Pintilii, dar să mai crească Pintilii, până când o să aibă… O să mai dureze câţiva ani până când o să aibă şi el dreptul, licenţa. De aia… Înţelegeţi de ce m-am luptat atunci (n.r. să nu plece Pintilii la naţională), însă, fără să ştiu că el se uita, l-am atins la coarda sensibilă.

Habar n-aveam, doar că aia a fost întâmplarea. De aia m-am luptat să nu plece la echipa naţională. Pe Pintilii îl văd în doi ani, trei ani, când o să aibă licenţa, îl văd pregătit pentru a prelua echipa. Fără licenţă, ştii cum e… Poenaru poate, Croitoru poate, la noi nu poate nimeni”, a spus Mihai Stoica, pentru Orange Sport.

Mihai Pintilii a fost în cărți pentru a deveni secundul lui Edi Iordănescu pe banca României. FCSB a insistat ca el să rămână, astfel că a decis să nu se despartă de vicecampioana României.

Ca jucător, Pintilii a strâns 175 de meciuri oficiale pentru FCSB, unde a evoluat în două rânduri: iulie 2012 – iulie 2014 și ianuarie 2016 – februarie 2020. În tricoul FCSB-ului, acesta a reușit să înscrie 11 goluri și să livreze 11 pase decisive.

De-a lungul carierei, Pintilii a mai jucat pentru Jiul Petroșani, Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Tg. Jiu, Al Hilal și Hapoel Tel Aviv.

CFR Cluj a câștigat titlul

FCSB va termina, din nou, pe locul 2 în Liga 1. Lupta pentru titlu s-a încheiat definitiv după ce FCSB a remizat cu FC Voluntari, scor 2-2, iar CFR Cluj a învins Universitatea Craiova, scor 2-1.

CFR Cluj a ajuns la opt titluri cucerit în Liga 1, dintre care cinci consecutive: 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022.