Mihai Stoica îl laudă pe Dan Petrescu pentru modul în care a gestionat un caz sensibil la CFR Cluj

Gabriel-Alexandru Ioniță 13.03.2022, 18:08
Mihai Stoica îl laudă pe Dan Petrescu pentru modul în care a gestionat un caz sensibil la CFR Cluj

Mihai Stoica a revenit la sentimente mai bune față de Dan Petrescu. După ce a avut un duel destul de dur al declarațiilor de la distanță cu antrenorul CFR-ului, managerul general de la FCSB a scos acum în evidență unul dintre principalele calități pe care el le vede la fostul său colaborator de la Unirea Urziceni.

MM consideră că Dan Petrescu are marea calitate de a se redresa din mers atunci când lucrurile nu merg bine la echipa sa. El a dat exemplu în acest sens ultimele evenimente de la CFR Cluj, care l-au avut în prim plan pe Gabriel Debeljuh.

Mihai Stoica a lăudat modul în care Dan Petrescu a gestionat „cazul” Gabriel Debeljuh în acest sezon

Atacantul croat în vârstă de 25 de ani a fost trimis la un moment dat în acest sezon la echipa secundă de „bursuc”, din cauza unor abateri disciplinare. Ulterior însă, antrenorul formației din Gruia a revenit asupra deciziei și l-a reprimit în lotul echipei mari pe fostul jucător de la Hermannstadt.

Și decizia sa s-a dovedit a fi una extrem de inspirată. Gabriel Debeljuh a marcat 4 goluri în ultimele două etape, 3 cu Dinamo și unul cu FC Voluntari. Astfel, el a ajuns la 14 reușite în acest sezon, în toate competițiile.

Mihai Stoica a ținut să sublinieze meritul lui Dan Petrescu pentru această desfășurare a evenimentelor. El l-a lăudat pe fostul fundaș dreapta al lui Chelsea și al naționalei României pentru faptul că a dat dovadă de deschidere și pentru că a pus interesul echipei mai presus de anumite principii personale.

„Dan Petrescu are o istețime extraordinară”

Asta e fantastic la Petrescu, are o sinceritate dezarmantă. La un antrenor, consecvența te poate omorî la un moment dat. Cea mai mare calitate a unui om, mai ales în fotbal, e să recunoști că ai greșit. Dacă persiști în prostie ești terminat. La Petrescu nu există așa ceva.

Are o istețime extraordinară, recunoaște când greșește. Uite, cazul Debeljuh. L-a trimis la echipa a doua, a văzut că-i trebuie, l-a readus și acum e golgheterul echipei. Dacă Petrescu era un încăpățânat și un om care avea principii, atunci îl lăsa la echipa a doua și poate nu mai avea 7 puncte distanță de noi. Înnebunesc când îi văd pe ăștia cu principii”, a spus Mihai Stoica la o emisiune de la Telekom Sport TV.

Contre dure pe axa Mihai Stoica – Marius Șumudică: „Nu va mai ajunge la FCSB. Știe ce a făcut!”

 

Urmăriți Playsport.ro și pe