Mihai Stoichiță a aruncat deja pisica spre Edi Iordănescu: „Respectăm hotărârile lui Edi. El este principalul responsabil”

Robert Zanfir 21.09.2022, 22:20
Mihai Stoichiță a aruncat deja pisica spre Edi Iordănescu: „Respectăm hotărârile lui Edi. El este principalul responsabil”

Mihai Stoichiță (68 de ani) are încredere în selecția lui Edi Iordănescu. Totuși, directorul technic al FRF nu ezită să pună întreaga responsabilitate în cârca selecționerului.

Edi Iordănescu a început catastrofal mandatul la națională. Speră să încheie campania din Liga Națiunilor pe un cal alb. Pentru asta are nevoie de două rezultate bune cu Finlanda și Bosnia. Două eventuale victorii ar putea duce România chiar și pe prima poziție a grupei. Totuși, mai aproape de realitate, naționala are ca obiectiv evitarea ultimului loc, care ar duce la retrogradare. Nu puțini sunt cei care se tem că „tricolorii” vor claca iarăși. Marius Șumudică nu vede alt deznodământ, din moment ce critică neconvocarea lui Alex Mitriță și a lui Maxim.

Mihai Stoichiță a aruncat deja pisica spre Edi Iordănescu

Edi Iordănescu poate asigura naționalei biletele pentru urna a doua la tragerea la sorți pentru Campionatul European 2024. Este susținut de Mihai Stoichiță, care precizează că toată responsabilitatea este în cârca selecționerului.

„Nu vreau să las loc de interpretări (n.red. despre Mitriță și Maxim). S-au speculat multe lucruri. Logic e să respectăm hotărârile lui Edi. El este principalul responsabil de rezultatele echipei naționale.

Viziunea lui tactică și strategică trebuie respectată în funcție de ce a gândit el pentru aceste două jocuri. Din ce am înțeles, Niță nu prea a mai făcut antrenamente cu echipa. Îmi pare rău pentru el pentru că este un portar excepțional și un caracter extraordinar, dar și acești tineri sunt portari foarte buni.

Sper ca și Niță să revină în joc și să candideze din nou pentru postul de portar titular al echipei naționale”, a declarat Mihai Stoichiţă, pentru Digi Sport.

Joacă Nicolae Stanciu?

Nicolae Stanciu a acuzat anumite probleme medicale, după antrenamentul de la Mogoșoaia. Mijlocașul venit din China ar putea rata primul meci, cu Finlanda. Din fericire, Mihai Stoichiță le dă o veste bună fanilor.

„Stanciu a făcut antrenament normal ieri. Nu simțea nimic. Acum, depinde ce va hotărî împreună cu doctorul pentru primul meci. Ieri a cerut să facă mai mult antrenament, dar a fost oprit pentru că excesul poate duce la accidente.

Din câte știu, se simte foarte bine, dar urmează să hotărască împreună cu Edi și cu doctorul. De multă vreme nu am mai văzut ca aproape toți jucătorii, cu mici excepții, să fie apți de joc”, a mai mărturisit Mihai Stoichiţă.

Programul ultimelor două etape din Liga Națiunilor:

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45.