Mihai Stoichiță poate fi dat afară de la FRF! Apropiatul lui Răzvan Burleanu ar avea zilele numărate la federație

Olteanu Ștefan / 25.07.2022, 21:05
Mihai Stoichiță poate fi dat afară de la FRF! Apropiatul lui Răzvan Burleanu ar avea zilele numărate la federație

Mihai Stoichiță poate fi dat afară de la FRF dacă naționala de fotbal a României nu obține două rezultate pozitive în ultimele dueluri din Liga Națiunilor. Pe 23 septembrie, „tricolorii” vor merge în deplasare în Finlanda, iar trei zile mai târziu, pe 26 septembrie, vor primi vizita jucătorilor din Bosnia Herzegovina.

Scapă Edi Iordănescu, pică Mihai Stoichiță?! Directorul tehnic poate fi dat afară de la FRF

Viitorul lui Mihai Stoichiță depinde de meciurile naționalei din luna septembrie, iar dacă rezultatele „tricolorilor” nu vor fi satisfăcătoare pentru conducerea FRF, directorul tehnic poate fi dat afară.

Naționala e pe o pantă descendentă de ani buni, iar rezultatele sunt din ce în ce mai slabe. În actuala campanie de Liga Națiunilor, elevii antrenați de Edi Iordănescu au încasat trei înfrângeri, scor 0-2, 0-3 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia Herzegovina și au învins Finlanda cu 1-0.

Sub conducerea lui Răzvan Burleanu, FRF a înlocuit patru selecționeri. Anghel Iordănescu, Cristoph Daum, Cosmin Contra sau Mirel Rădoi au fost pe banca tehnică a României în intervalul 2014 – 2021.

Nimic nu s-a schimbat în bine și, în acest context, Răzvan Burleanu este gata să ia alte măsuri.

ProSport.ro a primit informații din partea unor surse federale că președintele FRF este presat de oameni din anturajul său să renunțe la Mihai Stoichiță, care ocupă funcția de director tehnic din februarie 2017.

Cum schimbările repetate de selecționeri nu au produs efectele așteptate, Răzvan Burleanu pare decis să acționeze de data aceasta la nivelul postului de director tehnic.

Cine e favorit să îl înlocuiască pe Stoichiță

În cazul în care România va pierde duelurile cu Finlanda și Bosnia din luna septembrie și Stoichiță va fi demis, favorit să preia postul de director tehnic în cadrul FRF este Ilie Dumitrescu.

Aceeași sursă menționată anterior susține că „foarte mulți oameni din cadrul FRF îl doresc pe Ilie Dumitrescu” pentru postul respectiv.

Actualul analist TV a anunțat deja în primăvara acestui an că își dorește să se implice într-un proiect sportiv.

„Cochetez cu ideea asta, mă gândesc serios. Mă refer la un post de conducere într-un club, nu altceva. Doar pentru un astfel de proiect aș lăsa ceea ce fac acum. Mă simt foarte bine aici, dar nu se știe niciodată”, spunea Ilie Dumitrescu, în luna aprilie, la Digi Sport.

Meciurile din septembrie, decisive și pentru viitorul lui Edi Iordănescu. „Atunci se va lua o decizie”

În același timp, dacă România va pierde partidele cu Finlanda și Bosnia, Edi Iordănescu nu va mai fi nici el sigur de postul de selecționer. La finalul lunii iunie, Răzvan Burleanu anunța că în septembrie, după cele două dueluri menționate, va avea o întâlnire a Comisiei Tehnice, în care se va stabili soarta lui Iordănescu Jr.

„L-am asigurat pe Eduard Iordănescu de toată susținerea noastră în ceea ce privește acest proces de reconstrucție la nivelul primei reprezentative. Ne-am asumat niște obiective mult mai mari.

Am agreat ca, la finalul lunii septembrie, să avem o nouă întâlnire de Comisie Tehnică. Unde va avea loc un nou raport de activitate. Atunci se va lua o decizie în ceea ce privește continuarea contractului cu Edi Iordănescu sau nu.

Avem nevoie să avem un selecționer care crede că această echipă națională poate fi reclădită. Care poate să contribuie la rezultate mai bune. Avem nevoie și de rezultate.

Că să fiu sincer, cred că e mai bine că s-a întâmplat acum, în Liga Națiunilor. Ca să identificăm toate zonele de intervenție pe care trebuie să le acoperim”, spunea președintele FRF.