Mihai Stoichiță, prima reacție după dezvăluirile lui Cîrjan din Playsport: ”De ce nu întrebați selecționerii?”

Iosif Pintilie 29.03.2023, 20:06
Mihai Stoichiță, prima reacție după dezvăluirile lui Cîrjan din Playsport: ”De ce nu întrebați selecționerii?”

Cătălin Cârjan l-a atacat dur pe Mihai Stoichiță, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport. Juniorul de la Arsenal susține că selecționerii naționalelor de tineret nu sunt lăsați să își facă treaba.

Fotbalistul, nu a fost convocat la loturile naționale de tineret, deși inițial i s-ar fi transmis că va fi chemat la U21. Ulterior, a fost informat că va fi ”retrogradat” la U20, dar pentru că s-a declarat nemulțumit de asta, a ajuns să nu fie chemat.

Cârjan susține Stoichiță este cel ce face schimbările în timpul meciurilor naționalelor de tineret, intrând peste selecționer. Deciziile tactice nu erau luate pe merit sportiv, ci pe prietenie. Dovada lui este momentul în care managerul tehnic al FRF a fost observat cum a plecat cu mașina părinților unui jucător ce a fost considerat favorizat.

Reacția lui Stoichiță

Mihai Stoichiță a reacționat la aceste acuzații, pentru Digisport.

”Nu te-ai obișnuit cu treaba asta? Eu nu cred că am vorbit cu tatăl lui, eu l-am văzut pe Cîrjan de două ori. De ce nu întrebați selecționerii dacă eu fac schimbările?

Eu am făcut ieri schimbările la U21, la Sibiu, deși eu eram la București. Hai să fim serioși. Nu vreau să îi răspund lui Cîrjan, un băiat pe care îl urmăresc forte mult. El a fost convocat în luna noiembrie, pentru meciurile cu FC Argeș și CSA Steaua, din 17 și 21.11. El a refuzat spunând că are meciuri mai importante, cu Lyon și Milan. Meciurile cu Lyon și Milan au avut loc în data de 8 și 13 decembrie. Cu asta am încheiat orice discuție.

Care sunt jucătorii favorizați? L-am văzut ieri pe Săndoi ținând rezervă pe cineva care a fost titular înainte. Nu se fac acest lucruri la națională. Nu dau voie la așa ceva. Nimeni nu are voie să se atingă de antrenorii, ei decid componența echipei.

Când vrei să fii văzut de antrenorii echipei naționale dacă tu nu te prezinți la convocări? Vă întreb și eu. Cum se poate integra un astfel de jucător? Am citit că a fost văzut doar 10 minute la un antrenament.

Întrebați selecționerii dacă le-a zis vreodată. Va fi urmărit și probabil convocat în continuare la națională. Când vrei să fii văut, dacă tu nu te prezinți când ai meciuri în noiembrie. Dacă nu a fost văzut de ani de zile, a fost chemat la U20, națională care are meciuri grele… Marius Nicolae și Vlad Munteanu au fost să vadă un antrenament al lui Arsenal și al lui Cătălin. Au rămas tot antrenamentul. A doua zi, au fost și l-au văzut la un meci de U23”, a spus Stoichiță.

Urmăriți Playsport.ro și pe