Miliardarul Ion Țiriac, bătut crunt! Omul de afaceri a recunoscut că a avut momente dificile în viață

Andrei Alexandra 22.11.2022, 16:00
Miliardarul Ion Țiriac, bătut crunt! Omul de afaceri a recunoscut că a avut momente dificile în viață

Într-un interviu pe care l-a acordat în 2016, adică în urmă cu mai bine de 6 ani, miliardarul Ion Țiriac a dezvăluit cum a fost bătut, în repetate rânduri, chiar de mama sa.

„Am fost bătut de trei ori pe zi de mama mea”. Miliardarul Ion Țiriac, dezvăluiri incredibile din copilărie

Ajuns la 83 de ani, miliardarul Ion Țiriac este poate cel mai de succes bărbat din România, însă puțină lume știe că omul de afaceri a avut o copilărie obișnuită și chiar grea pe alocuri.

Iar asta s-a întâmplat și din cauza vremurilor în care s-a născut. Într-un interviu pe care i l-a acordat, în 2016, prezentatoarei Andreea Esca, la Europa FM, Ion Țiriac s-a declarat „un băiat al războiului”, deoarece a trăit pe viu Al Doilea Război Mondial. Pe atunci, el locuia în Brașov, iar tatăl său a fost înrolat în armată pentru a fi trimis pe front:

„Eu sunt un băiat al războiului. Am trăit cel de-Al Doilea Război Mondial la Brașov, acolo m-am născut. Aveam 5-6 ani pe vremea războiului, tata a fost luat în armată, mama era casnică. Se ocupa de mine și de sora mea și îmi amintesc anumite scântei din perioada aia.

Una, de exemplu, în ziua de Paști eram cu tata în biserica și am auzit niște zgomote enorme pe afară. Tata m-a luat de ceafă și am fugit, pe deal, între pomi. Eu mă cam zvârcoleam să văd ce se întâmplă că era cam fum și bubuia frumos. Mi-a spus „nu e un joc, stai cuminte” și s-a pus peste mine. După o vreme am fugit acasă să vedem dacă s-a întâmplat ceva familiei”, și-a amintit Țiriac.

Mama sa îl bătea zilnic

De asemenea, din copilăria lui Ion Țiriac nu au lipsit nici bătăile. Miliardarul își amintește că avea porțiile asigurate zilnic de mama sa:

„Maică-mea, care era o femeie foarte mică de statură, dar foarte energică. Mă bătea cam de trei ori pe zi și îmi spunea seara „te-am bătut astăzi pentru ce o să faci mâine”.

Și, slavă Domnului, să-i dea odihnă acolo unde e, pentru că ne-a crescut într-un fel în care putea să se mandreacă cu noi”, a mai adăugat Țiriac.

Ion Țiriac și-a pierdut părinții foarte devreme

Ion Țiriac i-a mai mărturisit Andreei Esca faptul că îi este deseori dor de părinții săi, pe care i-a pierdut de la o vârstă foarte fragedă:

„Mi-e dor de familia pe care am avut-o pe vremea aia. Tata a murit când aveam 11 ani, mama când aveam 20 de ani. Sora mea a avut grijă de mine. A fost omul care nu și-a trăit viața decât pentru mine.

Pentru tata aveam un respect ieșit din comun, nu mi-a vorbit tare, nu m-a împins cu un deget, dar se simțea în vocea lui cine e.

Am fost o familie în care tata și mama nu ne luau în brațe, dar nu era nevoie. Pentru că simțeai de la distanță despre ce e vorba în familie, dragostea lor”, a mai declarat Ion Țiriac.

Miliardarul Ion Țiriac, al doilea în Top 500 Forbes 2022. Cine l-a devansat pe fostul jucător de tenis român.