Miliardarul Ion Țiriac știe cine este cel mai cunoscut sportiv al planetei. Nu e Lionel Messi și nici Cristiano Ronaldo

Moldoveanu Camelia / 13.08.2021, 11:45

El este sportivul cel mai cunoscut din lume! Ion Țiriac a dezvăluit cine îi depășește la popularitate pe Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Cine este superstarul internațional.

Messi a stabilit un nou record, depășindu-l astfel pe Ronaldo

Transferul lui Messi la PSG a fost cap de afiș în presa internațională în ultimele zile. Starul argentinian a semnat un contract pe două sezoane cu vicecampioana Franței și va îmbrăca tricoul cu numărul 30 din sezonul viitor. Pe site-ul oficial al clubului au apărut rapid la vânzare noile tricouri, însă inclusiv oficialii de la PSG au rămas neputincioși în fața valului de cereri. Potrivit datelor care s-au împrăștiat pe rețelele de socializare, doar în primele 24 de ore s-au vândut peste 800.000 de tricouri cu Leo Messi. Mai exact, 832.000!

Superstarul portughez deținea precedentul record. În 2018, când Ronaldo se transfera la Juventus, în primele 24 de ore erau vândute 520.000 de tricouri. Doar din aceste tranzacții, Juventus încasa atunci incredibila sumă de 50 de milioane de euro.

Suma este la fel de impresionantă și în cazul tricourilor vândute de PSG. Nu mai puțin de 30 de milioane de euro a produs echipamentul cu numărul 30 inscripționat pe spate, doar în prima zi. Din totalul celor 832.000 de tricouri vândute cu Messi, peste 65% au fost în China. Un lucru interesant de menționat este faptul că pe întreg parcursul anului 2020, în China s-au vândut în total 226.000 de tricouri cu PSG.

Ion Țiriac dezvăluie cine este, de fapt, ce mai popular sportiv

Noul transfer de la PSG este, cel mai probabil, cel mai urmărit subiect al anului la nivel mondial. Drept dovadă, pe 4 august contul de Instagram al clubului francez avea 37,6 milioane de urmăritori, iar pe 13 august 45,9 milioane de urmăritori. Peste această cifră se adaugă și milioanele de like-uri de la postările starului argentinian.

Cu toate acestea, Ion Țiriac nu crede că Messi este cel mai cunoscut sportiv. Și nu, nici Cristiano Ronaldo nu se află pe primul loc, în viziunea miliardarului român. Fostul jucător de tenis susține cu vehemență faptul că starul vine chiar din tenis, sportul pe care el îl iubește și pentru care își dedică foarte mult timp chiar și la 82 de ani.

Explicația lui Țiriac este simplă. Rafael Nadal ar fi mult mai cunoscut decât Messi deoarece în timpul unui meci camera stă continuu îndreptată spre el:

Tenisul face un jucător să fie mult mai popular decât oricine altcineva din alt sport din această lume. Messi? Da, mare jucător, foarte popular, dar figura lui Nadal e de 100 de ori mai cunoscută decât cea lui Messi.

De ce? Camera aia stă cinci ore pe zi pe el, în fiecare zi din an. Ca figură, e mult mai cunoscut decât președintele Statelor Unite. Un jucător de tenis, mă refer la superstaruri, câștigă pe teren maximum 20%. Restul câștigă în afara terenului”, afirma Țiriac pentru GSP.