Milwaukee Bucks, campioană în NBA după 50 de ani! Giannis Antetokounmpo, 50 de puncte într-un ultim joc istoric

Giosanu Catinca / 21.07.2021, 13:07
Milwaukee Bucks, campioană în NBA după 50 de ani! Giannis Antetokounmpo, 50 de puncte într-un ultim joc istoric

Milwaukee Bucks este noua campioană din NBA, după ce a învins Phoenix Suns cu 4-2. Giannis Antetokoumpo a fost desemnat MVP-ul finalei după un meci 6 fabulos, încheiat cu 50 de puncte.

Milwaukee Bucks, campioană în NBA după 50 de ani!

După fix 50 de ani, Milwaukee Bucks e din nou în vârf, cea mai bună echipă din NBA. De la Kareem Abdul-Jabbar – Bob Dandridge – Oscar Robertson, „tripleta” din 1971, la Giannis Antetokounmpo – Khris Middleton – Jrue Holiday, „tridentul” din 2021.

Finala acestui sezon nu a început bine pentru echipa lui Mike Budenholzer, pierzând primele două meciuri pe terenul lui Phoenix Suns, la care strălucesc veteranul Chris Paul (36 de ani) și Devin Booker. Dar Bucks au întors extraordinar. Patru jocuri câștigate la rând. Ultimul, azi-noapte, în „Fiserv Forum” din Milwaukee.

În ultima întâlnire, Antetokoumpo & Co au câștigat cu scorul de 105-98. 4-2 la general, la fel ca în finala Conferinței de Est, cu Atlanta Hawks. Acesta este și primul titlu obținut de franciză în ultimii 50 de ani. Primul a venit în 1971.

Giannis Antetokounmpo, 50 de puncte într-un ultim joc istoric

Antetokounmpo a fost desemnat cel mai valoros jucător al seriei după ce a terminat cu 50 de puncte în meciul 6, cea mai bună performanță individuală în play-off.

Sunt atât de binecuvântat să lucrez cu Giannis în fiecare zi.”, a declarat antrenorul principal al echipei Milwaukee, Mike Budenholzer.

În vârstă de 26 de ani, el a realizat săptămâna aceasta că nici măcar nu începuse să joace baschet în 2007, când LeBron James și-a făcut prima sa apariție în finală. El a fost desemnat MVP în sezoanele regulate din 2019 și 2020, dar în play-off echipa lui a fost eliminată de Toronto și Miami.

Vreau să-i mulţumesc lui Milwaukee pentru că a crezut în mine, le mulţumesc colegilor mei de echipă. Au jucat extraordinar fiecare meci. Am avut încredere în această echipă. Am vrut să o câştig, aici, în acest oraş, am vrut să o fac cu aceşti tipi, aşa că sunt fericit. Mă bucur că am reuşit să câştigăm.”, a spus Antetokounmpo, după ce a primit premiul MVP al finalei.

În 1971, Bucks a câştigat titlul în cel de-al treilea sezon al său în NBA, condusă de Kareem Abdul-Jabbar (pe atunci Lew Alcindor) şi Oscar Robertson, după 4-0 cu Baltimore Bullets.