Ministrul Eduard Novak visează ca România să cucerească 30 de medalii la Jocurile Olimpice

Robert Zanfir 19.10.2022, 18:22
Ministrul Eduard Novak visează ca România să cucerească 30 de medalii la Jocurile Olimpice

Eduard Novak a prezentat miercuri, 19 octombrie, Strategia Națională pentru Sport. Proiectul va intra în dezbatere publică. Potrivit Ministrului Sportului, acesta va aduce României o „colecție” impresionantă de medalii la Jocurile Olimpice.

Ministrul Sportului cere sprijinul tuturor celor implicați pentru succesul proiectului. Eduard Novak spune că urmărește ca fiecare județ să fie dotat cu o bază sportivă de mare performanță.

Ministrul Eduard Novak visează ca România să cucerească 30 de medalii la Jocurile Olimpice

Eduard Novak speră ca proiectul său să ajungă în Monitorul Oficial. „Urmează să punem în transparenţă acest proiect. După care se poate veni cu idei noi, să avem un document solid, agreat de toată lumea şi neatins timp de zece ani.

Dacă reuşim acest lucru avem o şansă să redevenim ce am fost. Urmează să punem în dezbatere 30 de zile, după care vom face un proiect de Hotărâre de Guvern, o să fie aprobat de Guvern, iar apoi va apărea în Monitorul Oficial.

Garantat, dacă putem să facem acest proiect, infrastructură, activitate, securizarea federaţiilor şi în mers construit 10-15 ani, România e capabilă să câştige la Jocurile Olimpice 20-30 de medalii. Easy.

Pentru acest proiect nu ajunge ca ministrul Sportului să vrea strategia şi ca aceasta să fie implementată. Avem nevoie de toţi cei care lucrează în sport. Nu ajunge doar să fie ministrul care îşi doreşte acest lucru. Noi toţi trebuie să sprijinim. Dacă noi credem, atunci cu siguranţă punem mână la mână şi o să reuşim lucruri măreţe.

Conceptul final al strategiei pe infrastructură este ca în fiecare reşedinţă de judeţ să existe bază sportivă pentru sporturile prioritare”, a declarat Eduard Novak.

Susținere din partea lui Marian Oprea

Fostul atlet Marian Oprea speră ca strategia anunțată de Ministrul Sportului să aibă viață și continuitate. „Situaţia sportului de performanţă este destul de evidentă, există un regres mare comparativ cu anii precedenţi.

Nu cred însă că există doar un motiv pentru care suntem în situaţia actuală. Ca fost sportiv şi în prezent antrenor pot să spun că posibilităţile sunt din ce în ce mai limitate în sport. Sperăm toţi ca această Strategie Naţională pentru Sport să poată fi implementată, să aibă continuitate şi eficienţă.

În felul acesta cred că vom putea avea rezultate care nu ne sunt străine, mai ales la nivel de performanţă, la nivel olimpic”, a afirmat sportivul medaliat cu argint în proba de triplusalt la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, conform Agerpres.

Andreea Chițu: Este un proiect foarte serios

Strategia Naţională pentru Sport este un proiect foarte curajos, la care au lucrat foarte mulţi oameni, poate câteva mii. Sunt convins că acest proiect face bine sportului de masă pentru că avem nevoie să educăm populaţia, să transmitem că sportul este sănătate curată, este joacă şi plăcere şi trebuie să ne bucurăm de el.

Sper ca Strategia Naţională pentru Sport să meargă mai departe, iar peste 10 ani să avem mult mai multe medalii la Jocurile Olimpice. E un drum frumos la care putem da fiecare câte o mână de ajutor”,
Andreea Chiţu, vicepreşedinte Federaţiei Române de Judo.

Urmăriți Playsport.ro și pe