Ministrul Novak face anunțul finalului de an! Când vom avea din nou spectatori în tribune

Gabriel Eșanu 29.12.2020, 08:39
Ministrul Novak face anunțul finalului de an! Când vom avea din nou spectatori în tribune

Eduard Novak, noul Ministru al Tineretului și Sportului, vrea ca suporterii să revină la competițiile sportive. Planul său este ca popularea tribunelor să înceapă încă din luna ianuarie. Dar recunoaște că misiunea nu este una chiar atât de simplă. Va fi nevoie de un avis favorabil și din partea Ministerului Sănătății.

„Vreau oameni din ianuarie în tribune, dar nu ține numai de mine, ține și de Ministerul Sănătății. Îmi doresc cât mai repede să dăm șansa sportului să fie din nou în condiții normale, dar avem nevoie de oameni sănătoși în România”, a declarat Eduard Novak, conform Digi 24.

Ce sporturi vor avea tratament special din partea ministrului Novak. MTS vrea mai multe medalii la Jocurile Olimpice

Novak a anunțat schimbări mari la MTS, inclusiv în ceea ce privește modul în care vor fi administrate fondurile. În plus, vrea ca unele sporturi să primească prioritate. Iar cele alese sunt gimnastica, atletismul, înotul, canotajul și ciclismul. Acestea ar putea aduce mai multe medalii pentru România la Jocurile Olimpice.

„Consider că trebuie să învățăm să cheltuim bugetul cât mai bine. Avem 118 federații subordonate. Am întrebat: câți manageri cheltuiesc acești bani cât trebuie? 20. Ce o să facem? De dat afară nu poți. Trebuie să creăm o strategie și o legiferare care să impună performanța. Trebuie un sistem care dă direcție, care să ne spună unde vrem să ajungem.

Disciplinele cu care se pot obține cele mai multe rezultate sunt următoarele, din punctul meu de vedere: gimnastică, atletism, înot, canotaj, chiar și ciclism.  Ciclismul e al doilea sport de la Olimpiadă ca număr de medalii la bătaie, după atletism. Ne trebuie 4-6 sporturi și dată direcția. Scrima ar putea fi în această primă categorie. Haltere, tot la fel, precum și handbal. E o analiză foarte mare, sunt două criterii de prioritate: discipline și rezultate. E important să ridicăm sporturile care pot aduce cât mai multe medalii. Fotbalul are management propriu, nu e la minister”, a mai declarat Eduard Novak pentru sursa citată.

Urmăriți Playsport.ro și pe