Miodrag Belodedici, tranșant după ce FCSB a pierdut palmaresul în fața CSA Steaua: „Ne-au zăpăcit de cap. E grav pentru fotbalul românesc”

Moldoveanu Camelia / 30.06.2021, 14:57
Miodrag Belodedici, tranșant după ce FCSB a pierdut palmaresul în fața CSA Steaua: „Ne-au zăpăcit de cap. E grav pentru fotbalul românesc”

FCSB a pierdut palmaresul în fața CSA Steaua printr-o decizie a Curții de Apel București. Miodrag Belodedici, tranșant în privința acestei decizii. Fostul jucător al Stelei este nemulțumit de conflictele din fotbalul românesc.

FCSB a pierdut palmaresul în fața CSA Steaua

Curtea de Apel București a dat câștig de cauză clubului CSA Steaua care obține astfel palmaresul din perioada 1947-1998. Clubul armatei CSA Steaua intră astfel în posesia a 20 de titluri de campioană în Liga 1, 19 Cupe ale României, 3 Supercupe, 1 Cupa Campionilor Europeni și 1 Supercupa Europei. De cealaltă parte FCSB a intrat în posesia a 5 titluri de campioană în Liga 1, 3 Cupe ale României, două Supercupe și două Cupe ale Ligii. FCSB are dreptul la recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei.

Palmaresul din perioada 1998 – 2003 a rămas neatribuit niciunei echipe. Gigi Becali consideră că decizia instanței îl avantajează în războiul pe care FCSB îl duce cu CSA Steaua. În aceste condiții, Gigi Becali nu mai este pasibil de plata celor 37 de milioane de euro solicitate de Florin Talpan. Totodată Becali consideră că decizia evidențiază că FCSB este continuatoarea Stelei. Și asta în ciuda faptului că palmaresul până în 1998 a fost atribuit clubului CSA Steaua.

Miodrag Belodedici, tranșant în ceea ce privește împărțirea palmaresului Stelei

Miodrag Belodedici a jucat pentru prima dată la seniori în echipa Steaua București, în perioada 1982-1988. Timp de șase ani fostul internațional român a strâns 174 de apariții în tricoul roș-albastru și a înscris 18 goluri. Acesta s-a întors la Steaua în 1998 și a mai jucat până în 2001, atunci când s-a retras din activitatea de fotbalist la echipa care l-a consacrat. Ultimii trei ani din carieră au reprezentat 61 de meciuri și trei goluri pentru marea sa dragoste.

Și-a pus getele de fotbalist senior la Steaua și tot la steaua le-a așezat în cui, Miodrag Belodedici fiind astfel un jucător emblematic al echipei din Ghencea. Astăzi, la 56 de ani, el comentează tranșant decizia Curții de Apel București de a împărți palmaresul echipei la care a făcut istorie alături de alți jucători din „Generația de Aur”.

Să se hotărască odată și să înceapă reforma sau să continue proiectele, că ne-au zăpăcit de cap. Imaginea fotbalului românesc este foarte grav afectată. Suntem campioni mondiali la conflicte interne. Cine vrea să învețe, să vină la noi că le dăm lecții. Ne pricepem la conflictele interne. Ar trebui să avem astfel de conflicte cu altcineva, nu noi între noi. E ceva foarte trist când ne facem rău singuri. Ar trebui să avem și noi performanță măcar la ceva”, a declarat Belodedici, pentru Realitatea Sportivă.