Mircea Lucescu a dezvăluit greșeala făcută la națională pentru pierderea calificării la turneele finale anterioare

Bogdan Solomon 21.11.2023, 13:36
Mircea Lucescu a dezvăluit greșeala făcută la națională pentru pierderea calificării la turneele finale anterioare

România a fost nevoită să aștepte opt ani pentru a simți din nou emoțiile unui turneu final. Mircea Lucescu a dezvăluit greșeala care a dus la ratarea campaniilor anterioare.

„Il Luce” pune degetul pe rană. De ce au fost ratate calificările la turneele finale anterioare

Naționala României a obținut biletele pentru Euro 2024 în penultima etapă a preliminariilor, grație victoriei cu Israel, scor 2-1. Reușitele le-au aparținut lui George Pușcaș și Ianis Hagi.

Mircea Lucescu s-a arătat încântat de această performanță, dar nu a putut trece cu vederea precedentele campanii de calificare, ratate fără drept de apel. Potrivit spuselor sale, trecerea bruscă la nivelul primei reprezentative a jucătorilor din lotul care a ajuns cu patru ani în urmă în semifinalele Campionatului European U21 a fost cea mai mare greșeală.

„Era un lucru destul de greu. Când apar întreruperi la nivelul calificărilor, se vorbește despre schimbarea jucătorilor. Noi am făcut o greșeală când am folosit la echipa națională jucătorii tineri care au ajuns în semifinale la EURO.

Acum au crescut, s-au maturizat și constituie un nucleu pentru echipa națională. E o calificare importantă, fotbalul s-a nivelat, pentru că foarte multe țări mici au investit, au jucători dispuși la performanță și, sigur, echipele mari rămân echipele mari.

Lupta pentru a ajunge la un turneu final devine din ce în ce mai grea. Cu atât mai mult merită felicitări. Sper ca această calificare să ducă la apariția unui nucleu de jucători”, a declarat cel mai titrat tehnician din istoria fotbalului românesc, la Digi Sport.

Hagi vrea mai mult de la tricolori: „Abia acum începe munca grea”

Calificarea la Euro 2024 a reprezentat o bucurie uriașă și pentru Gică Hagi, cu atât mai mult cu cât fiul său a fost cel care a semnat golul decisiv. Tricolorilor li s-a transmis un mesaj ferm, însă: nu au voie să se mulțumească doar cu prezența la turneul final.

„Da, important e că ne-am calificat. Suntem pe scena care trebuie, suntem din nou acolo. Cred că România toată e fericită. Toţi cei care au muncit, jucători, staff. La fiecare meci, echipa naţională a arătat că e un grup, că sunt fericiţi, că au un entuziasm mai mare, aleargă toţi la fiecare gol marcat. Se gândeau numai la această calificare. A fost o presiune enormă pentru ei şi bravo lor. Eu sunt fericit că-mi fac un concediu în Germania, la vară.

Acum trebuie să vorbim, să punem succesul în faţă şi să ne pregătim pentru următorul pas. Pentru că potenţialul este foarte mare. Să-şi dorească mai mult, nu doar o simplă calificare. Să se construiască o mentalitate de învingători, pentru a avea o continuitate în calificări pe următorii ani. Abia acum începe munca grea, munca adevărată. Hai să ne provocăm, că dacă ne mulţumim cu puţin, puţin vine. Dacă ne propunem mai mult, o să-ţi vină mai mult”, a spus „Regele” la Orange Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe