EXCLUSIV. Mircea Lucescu arată cu degetul spre ”Balonul de Aur”. Ce greșeală majoră crede că au făcut cei de la ”France Football”: ”Lewandowski merita un Oscar”

Justin Gafiuc / 03.12.2021, 13:38
EXCLUSIV. Mircea Lucescu arată cu degetul spre ”Balonul de Aur”. Ce greșeală majoră crede că au făcut cei de la ”France Football”: ”Lewandowski merita un Oscar”

Dezbaterile aprinse despre câștigătorul Balonului de Aur din acest an, Messi pentru a șaptea oară, în dauna lui Robert Lewandowski, îl plasează pe Mircea Lucescu de partea argentinianului.

Mi se pare o alegere corectă, pentru că Messi a fost factorul determinant în cucerirea Copei America, o competiție mai puternică decât Campionatul European. Gândiți-vă ce densitate de jucători formidabili sunt acolo, din Argentina, Brazilia, Columbia, Chile, Uruguay, toți cu nume importante la cluburi mari din Europa”, a subliniat antrenorul lui Dinamo Kiev.

Poate că nu mai lua trofeul dacă rămânea la Barcelona”

Il Luce” a completat: ”Lui Messi i se reproșa deseori că nu a reușit să fie deloc decisiv pentru echipa națională, să câștige un trofeu. A făcut-o acum, a marcat, a dat pase decisive, a fost căpitanul echipei. Nu putem să-i punem la îndoială nici aportul de la club. În prima parte a anului, a continuat să fie motorul unei formații în cădere totală, Barcelona, echilibrând o echipă cu puști de 18-19 ani, precum Pedri”.

A contribuit în culise și faptul că sud-americanul e acum parte din proiectul gigantic PSG, iar ”France Football” e la doi pași de birourile pariziene ale lui boss-ului Nasser Al-Khelaifi: ”Și asta a contribuit, probabil, pe undeva, fiindcă fotbalul de azi e o afacere de imagine, care aduce munți de bani. Dacă ar fi rămas la Barcelona, poate că n-ar mai fi obținut «Balonul de Aur»”.

Nu e ușor să marchezi zeci de goluri an după an”

Lucescu senior opinează însă că ”marea greșeală a francezilor a fost că nu au găsit o formulă să-i ofere trofeul pentru anul trecut, când nu s-a acordat din cauza pandemiei. Sau să-l fi dat în 2021, la egalitate, lui Messi și lui Lewandowski. Îl prețuiesc pe atacantul polonez, e un fotbalist extraordinar, care ar fi meritat și el un Oscar pentru întreaga carieră. Nu e ușor să marchezi sezon după sezon zeci de goluri, să nu te relaxezi nici la club, nici la națională, la fel cum se întâmplă și în cazul lui Ronaldo. Mi se pare și un exemplu de comportament onest felul în care a privit evenimentul și deznodământul de acum”.

 

Jucătorul lui Bayern Munchen a avut un 2021 fantastic. A marcat de 64 de ori la club și la națională, dintre care 38 de reușite în Bundesliga și 11 pentru reprezentativa Poloniei. A obținut titlul și Supercupa Germaniei, fiind inclus în echipa ideală a ediției trecute din Champions League.