Mircea Lucescu dă de pământ cu șefii fotbalului internațional. Acuzații grave aduse de antrenorul lui Dinamo Kiev

Giosanu Catinca / 11.02.2021, 23:29
Mircea Lucescu dă de pământ cu șefii fotbalului internațional. Acuzații grave aduse de antrenorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu s-a supărat pe șefii fotbalului internațional. Antrenorul celor de la Dinamo Kiev acuză UEFA de faptul că ar fi creat Liga Campionilor în așa fel încât să protejeze interesele marilor puteri din fotbal. Mesajul transmis de tehnicianul român.

Mircea Lucescu dă de pământ cu șefii fotbalului internațional

Mircea Lucescu a criticat sistemul UEFA și a acuzat că echipele de top sunt protejate.

Deși a ajuns la vârsta de 75 de ani, tehnicianul român este la fel de bun. Mai exact, este lider în prima ligă din Ucraina și calificat în 16-imile Europa League. Cu toate acestea, antrenorul lui Dinamo Kiev este de părere că „se face totul pentru a se proteja interesele puterilor din fotbal”.

Mai mult decât atât, este nominalizat la titlul de ‘antrenorul anului’ în Ucraina, acolo unde se luptă cu Viktor Skripnik de la Zoria si Oleksandr Riabokon de la Desna.

Lucescu s-a supărat pe conducatorii UEFA
Lucescu s-a supărat pe conducatorii UEFA

Acuzații grave aduse de antrenorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a vorbit despre UEFA și competițiile organizate de ei, dar și despre modul în care marile puteri sunt protejate.

Sincer, Liga Campionilor a fost creată pentru marile cluburi din campionatele importante. Se face totul pentru a se proteja interesele puterilor. Pentru o echipă din afara primelor cinci campionate ale Europei, să ajungă în sferturi e ca și cum ar cuceri trofeu.”, a acuzat Lucescu, într-un interviu pentru cotidianul rus Sport Ekspress.

Ulterior, antrenorul lui Dinamo Kiev a insistat asupra ideii.

Uitați, e aproape imposibil pentru restul și să fie acolo! Pentru o echipă din afara primelor cinci ligi ale Europei, să ajungă în sferturi e ca și cum ar cuceri trofeul. Sus sunt mereu aceleași formații. Ajax a fost o excepție în urmă cu urmă cu doi ani. A atins semifinalele, dar este un exemplu izolat. Când începi din calificări, ai nevoie de 17 meciuri ca să te califici în finală.”, a accentuat tehnicianul român.

”S-a dus vremea când Steaua și Steaua Roșie câștigau Cupa Campionilor. După ce Cupa UEFA s-a transformat în Europa League, cluburile din Vest au devenit interesate, se plătesc mulți bani și în competiția asta.”, a mai spus el.

În plus, Mircea Lucescu a oferit și o soluție pentru estici.

Trebuie să ne întărim propriile campionate, să le facem mai competitive. Numai așa putem spera.”, a conchis antrenorul lui Dinamo Kiev.

Gala ”Stelelor” fotbalului ucrainean se va desfășura pe 15 februarie.