Mircea Lucescu e gata să devină selecționer. Echipa națională care-i face cu ochiul antrenorului român

Moldoveanu Camelia / 27.12.2021, 16:14
Mircea Lucescu e gata să devină selecționer. Echipa națională care-i face cu ochiul antrenorului român

Mircea Lucescu ar putea deveni din nou selecționer, însă nu al României. Antrenorul se află pe lista scurtă a unei federații și nu este pentru prima dată când oficialii îl ofertează. A fost căutat și de către FRF, însă an de an a refuzat.

Mircea Lucescu ar putea fi iar selecționer

Nu doar Federația Române de Fotbal este în căutarea unui selecționer, ci și cea a Ucrainei. Dacă Oleksandr Petrakov ratează calificarea la CM2022, Mircea Lucescu ar putea redevenit selecționer, însă al vecinilor. Nu este pentru prima dată când se află pe lista scurtă a ucrainenilor, el a mai fost oferta în 2009 și în vara acestui an.

Ucraina a avut prestații slabe în preliminariile CM 2022, remizând cu Franța, Finlanda, Kazahstan și câștigând la retur cu Bosnia (scor 2-0).  Potrivit presei din Ucraina, actualul selecționer și-a pierdut tot creditul din partea federației. Cu toate că a câștigat titlul mondial cu U20 în 2019, la seniori nu a impresionat. Astfel, dacă ratează calificarea la CM2022 o să fie înlocuit. Echipa lui Oleksandr Petrakov are meci pe 24 martie cu Scoția, în deplasare. Ulterior, în cazul unei victorii, ar urma să se înfrunte cu Țara Galilor pentru un loc la turneul final al CM 2022.

Refuză an de an naționala României

După ce Mirel Rădoi a anunțat că dorește să plece de la națională, pe lista FRF a fost și Mircea Lucescu. Însă, ca în fiecare an, el a refuzat oferta. Motivul nu ar fi cei 250.000 de euro pe an, în comparație cu 1,5 milioane de euro la Dinamo Kiev, ci o dezamăgire profundă.

Haideți să nu vorbim despre asta (n.r. – să devină selecţioner) pentru că nici nu s-ar fi putut. Sunt sub contract. An de an am refuzat! Am plecat de la națională câștigând 4-0 cu Austria și nu am fost la acel moment protejat. Am hotărât din acea clipă să nu mă mai întorc niciodată la echipa națională.

Am mai cochetat, a fost un moment când puteam s-o fac, am mai discutat, însă s-au strâns câțiva care nu voiau să mă vadă în conducerea echipei de fotbal și atunci am renunțat definitiv. La fel s-a petrecut și cu Răzvan. La noi e greu, pentru că e greu de acceptat succesul altuia”, a spus Mircea Lucescu pentru gsp.ro.

Mircea Lucescu scrie în continuare istorie la cel mai înalt nivel și în acest sezon se luptă din nou pe toate fronturile cu Șahtior Donețk. Dinamo Kiev este pe locul 2 în Ucraina, cu 45 de puncte după 18 etape. În schimb, rivala de moarte a clubului din Kiev este pe primul loc, cu 47 de puncte. De asemenea, lupta dintre Dinamo Kiev și Șahtior continuă și în Cupa Ucrainei. Ambele formații au obținut deja biletul către sferturile de finală ale competiției.

Primele două locuri din campionatul Ucrainei duc în preliminariile pentru Champions League. Deci, inclusiv în eventualitatea în care nu va lua titlul, Mircea Lucescu tot va avea o șansă de a ajunge din nou în grupele celei mai importante competiții intercluburi pentru a-și îmbunătăți recordul. Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor român din toate timpurile și unul dintre cei mai titrați din istoria fotbalului. În decursul a 40 de ani de carieră, Mircea Lucescu a cucerit nu mai puțin de 35 de trofee oficiale! 22 dintre acestea au fost cucerite doar alături de Șahtior Donețk.