Mircea Lucescu este cu adevărat „Mister Champions League”. Dinamo Kiev a făcut un nou pas spre grupe

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.08.2022, 23:57
Mircea Lucescu este cu adevărat „Mister Champions League”. Dinamo Kiev a făcut un nou pas spre grupe

Mircea Lucescu s-a apropiat și mai mult de o nouă accedere în grupele UEFA Champions League. După ce a trecut, în mod surprinzător având în vedere că nu jucase niciun meci oficial până atunci, de Fenerbahce în turul doi preliminar, acum Dinamo Kiev s-a impus cu scorul de 1-0, pe teren propriu, contra austriecilor de la Sturm Graz, în prima manșă a turului trei.

Mircea Lucescu face în continuare minuni la Dinamo Kiev

Astfel, campioana Ucrainei este favorită la accederea în play-off, înaintea returului din Austria, care se anunță totuși a fi unul destul de greu. În meciul disputat în Polonia, la Lodz, victoria echipei antrenate de Mircea Lucescu a fost adusă de Karavaev, care a marcat singurul gol al partidei în minutul 28.

Cum au arătat cele două echipe:

Dinamo Kiev: Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Dubinchak – Sydorchuk, Shaparenko, Shepelev – Tsygankov, Besedin, Buyalskyi
Rezerve: Boyko, Neshcheret, Andriyevski, Bol, Garmash, Karavaev, Kravchenko, Syrota, Tymchyk, Vanat, Vivcharenko, Yatsyk
Antrenor: Mircea Lucescu

Sturm Graz: Siebenhandl – Gazibegovic, Affeengruber, Wuthrich, Dante – Hierlander, Gorenc Stankovic, Prass, Horvat – Hojlund, Sarkaria
Rezerve: Giuliani, Schutzenauer, Borkovic, Demaku, Fuseini, Ingolitsch, Kronberger, Lang, Ljubic, Oroz, Schnegg, Wels
Antrenor: Christian Ilzer

Dacă va trece de Sturm Graz, Dinamo Kiev va juca în play-off-ul UEFA Champions League contra învingătoarei dintre Benfica și Midtjylland. În meciul tur, portughezii s-au impus cu un drastic 4-1 și sunt mari favoriți înaintea returului din Danemarca.

Ce a spus antrenorul român înaintea meciului cu Sturm Graz

Meciul nu va fi ușor pentru noi. Întreaga echipă înțelege ce înseamnă acest joc pentru țară, pentru popularitatea lor. După cum puteți vedea, toate echipele care participă în cupele europene sunt bine pregătite. Este o mare motivație pentru fiecare jucător. Sturm a jucat deja două meciuri în campionatul intern, așa că simt ritmul, este în avantajul lor. Sunt o echipă bună, disciplinată, jucătorii lor știu ce să facă pe teren”, a spus Mircea Lucescu la conferința de presă premergătoare meciului tur.

Rezultatele obținute de Dinamo Kiev în acest sezon european sunt cu atât mai lăudabile cu cât echipa din capitala Ucrainei se bazează în prezent exclusiv pe jucători autohtoni. Fotbaliștii străini, nu puțini la număr și extrem de valoroși, au plecat din țara vecină, cu acordul FIFA, în momentul în care Rusia a început războiul, la finalul lunii februarie.

În plus, campioana Ucrainei nu a jucat niciun meci oficial în acest an. Mai mult, este nevoită să își joace meciurile de pe teren propriu în Polonia. Cu toate acestea, Mircea Lucescu, cel care a împlinit recent 77 de ani, reușește să își motiveze jucătorii. Și să obțină în continuare rezultate bune în competiția al cărei decan de vârstă este din perspectiva antrenorilor.

CITEȘTE ȘI Emoționant! Ce i-a transmis Igor Surkis lui Mircea Lucescu în ziua în care marele antrenor a împlinit 77 de ani