Mircea Lucescu, în cârje la antrenamentul lui Dinamo Kiev. Antrenorul român tocmai ce a fost operat

Ioan Valentin Oprea 28.05.2023, 19:17
Mircea Lucescu, în cârje la antrenamentul lui Dinamo Kiev. Antrenorul român tocmai ce a fost operat

Mircea Lucescu s-a operat, la începutul lunii mai, de coxartroză şi se află încă în perioada de recuperare. Experimentatul tehnician în vârstă de 77 de ani nu a putut sta mult timp departe de fotbal şi a revenit la antrenamentele lui Dinamo Kiev.

Ajutat de cârje, „Il Luce” a condus de pe margine o sesiune de pregătire a alb-albaştrilor. În cele câteva săptămâni în care antrenorul român a stat departe de echipă, Dinamo Kiev s-a aflat pe mâinile secundului Oleksandr Shovkovsky. Lucescu a păstrat însă un dialog permanent cu acesta şi era bine informat despre tot ce se întâmpla în curtea trupei ucrainiene.

Formaţia lui Mircea Lucescu are un sezon mult sub aşteptări şi se află abia pe poziţia a patra în clasament. Dinamo Kiev e la nu mai puţin de 16 lungimi în spatele liderului Şahtior Doneţk şi luptă din greu pentru a prinde calificarea în Conference League.

Lucescu, aproape de demitere

Potrivit jurnaliştilor din Ucraina, şefii lui Dinamo Kiev ar lua serios în calcul varianta unei demiteri a lui Lucescu. Jurnaliştii de la publicaţia Sport.ua scriu că mai marii formaţiei din capitala Ucrainei nu vor lua încă o deciziei până la sfârşitul sezonului. Mare favorit să-i succeadă lui „Il Luce” ar fi actualul antrenor principal de la Rakow, campioana Poloniei, Marek Papszun.

Este speculat faptul că nu au existat încă negocieri sau oferte oficiale. Deciziile care au în vizor cine va antrena Dinamo în sezonul viitor se vor lua doar la sfârșitul actualei stagiuni. Mircea Lucescu rămâne, momentan, principal la Dinamo”, au titrat ziariştii ucrainieni.

Lucescu o antrenează pe Dinamo Kiev din vara lui 2020. Tehnicianul român a fost, la început, dur contestat de fanii grupării ucrainiene, aceştia neuitând trecutul lui „Il Luce” la marea rivală Şahtior Doneţk.

Urmăriți Playsport.ro și pe