Mircea Lucescu, inclus într-un top al legendelor. Moment prețios pentru antrenorul român

Olteanu Ștefan 04.01.2023, 13:27
Mircea Lucescu, inclus într-un top al legendelor. Moment prețios pentru antrenorul român

Mircea Lucescu (77 de ani), poate cel mai valoros antrenor român din toate timpurile, a fost inclus recent într-un top al legendelor, din care nu lipsesc nume ca Sir Alex Ferguson, Johan Cruyff sau Pep Guardiola.

Mircea Lucescu scrie istorie! A fost inclus în top 100 antrenori all-time

Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor român al tuturor timpurilor și al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului mondial, fiind depășit doar de Sir Alex Ferguson în acest al doilea clasament.

În vârstă de 77 de ani, „Il Luce” continuă să activeze pe cea mai importantă scenă a fotbalului. El se află sub contract cu Dinamo Kiev din iulie 2020, iar actuala înțelegere îi expiră în iunie 2024.

Mircea Lucescu a cucerit deja trei trofee pe banca echipei din Kiev și luptă să își îmbunătățească palmaresul în ultimul an și jumătate de contract. Cu toate acestea, reușitele pe care tehnicianul român le-a obținut de-a lungul impresionantei cariere nu mai au nevoie de nicio completare.

Celebra publicație britanică FourFourTwo a realizat recent un top 100 al celor mai valoroși antrenori din toate timpurile și era imposibil ca Mircea Lucescu să lipsească din el.

Tehnicianul lui Dinamo Kiev ocupă poziția 87. În descrierea pe care i-au făcut-o, jurnaliștii britanici au pus accentul pe performanțele obținute de Lucescu în calitate de antrenor al lui Șahtior Donețk, formație unde și-a petrecut zece ani din carieră:

„”Lucescu este o legendă a Șahtiorului. A fost profesorul nostru nu numai în fotbal, ci și în viață.” Așa a spus căpitanul Darijo Srna despre antrenorul său plecat în 2016 și nu a exagerat – Lucescu și-a încurajat adesea echipele cosmopolite să studieze, să citească, să învețe limbi străine și să ia lecții de gătit.

Șeful României a câștigat, de asemenea, 13 titluri în Europa și o Cupă UEFA – în cei zece ani petrecuți la Șahtior Donețk. Acum este la conducerea lui Dinamo Kiev, după o perioadă în Turcia”, se arată pe FourFourTwo.

Cine sunt cei mai valoroși 10 antrenori ai tuturor timpurilor

Mircea Lucescu nu este singurul român prezent în top 100. Emeric Ienei, tehnicianul care i-a permis Stelei să câștige Cupa Campionilor Europeni în 1986, se află pe locul 63.

În schimb, cei mai valoroși 10 antrenori ai tuturor timpurilor sunt:

  1. Alex Ferguson
  2. Rinus Michels
  3. Johan Cruyff
  4. Bill Shankly
  5. Pep Guardiola
  6. Arrigo Sacchi
  7. Matt Busby
  8. Helenio Herrera
  9. Ernst Happel
  10. Valeriy Lobanovskyi

Mircea Lucescu, al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului

Dacă în topul celor mai valoroși antrenori din toate timpurile se clasează doar pe locul 87, atunci când vorbim de trofeele cucerite, Mircea Lucescu este la polul opus al clasamentului.

Antrenorul în vârstă de 77 de ani este al doilea cel mai titrat antrenor din istorie, cu un total de 35 de trofee cucerite în aproape 42 de ani de carieră!

Prima poziție a acestui top este ocupată de legendarul Sir Alex Ferguson, care a cucerit 49 de trofee în 39 de ani de carieră.

Podiumul clasamentului este ocupat de Pep Guardiola, care în scurt timp îl va depăși pe Mircea Lucescu. Tehnicianul spaniol are deja 32 de trofee cucerite, în doar 14 ani de carieră!

În spatele celor menționați se află ucraineanul Valery Lobanovsky, cu 29 de trofee cucerite în 42 de ani de carieră.

Urmăriți Playsport.ro și pe