Mircea Lucescu, la un pas de FC Porto. Ce a împiedicat mutarea la clubul campion de 29 de ori în Portugalia 

Radu Bordei 24.04.2022, 16:53
Mircea Lucescu, la un pas de FC Porto. Ce a împiedicat mutarea la clubul campion de 29 de ori în Portugalia 

Mircea Lucescu a ratat șansa să antreneze una din cele mai importante echipe din Europa. Este vorba de FC Porto, club cu prezențe constante în Liga Campionilor, chiar în faze superioare. Cariera românului ar fi putut avea o altă traiectorie dacă această mutare se întâmpla, în 1990.

Mircea Lucescu a avut contractul semnat cu FC Porto, dar nu a mai ajuns în Portugalia. Dinamo s-a opus

În 1990, Il Luce crease o echipă puternică la Dinamo și impresiona prin modul modern cum vedea fotbalul. De aceea, președintele unui club important din Europa a vrut să îl semneze pe tehnicianul român. Pinto da Costa încă mai este, la 84 de ani, în fruntea clubului lusitan. Și și-a amintit că l-a avut pe Lucescu în curtea clubului.

Chiar este o poveste amuzantă, Lucescu venise la Porto, ne-am înțeles, am semnat și contractul. L-am ținut ascuns de presă, nu ieșea din casă, vreo 2 zile a locuit la sora regretatului și iubitului Reinaldo Teles. Aceasta îi și aducea de mâncare, nu vroiam să anunțăm nimic. El ne zisese că nu mai este legat de Dinamo, dar, din păcare nu a fost așa. Mai mult, românii ne cereau o sumă mare ca să îl elibereze. Până la urmă a venit Pisa și a plătit banii și asta a fost tot, a relatat președintele „dragonilor”

Chiar dacă Lucescu nu a ajuns la Porto, cei doi au rămas în relații bune.

și mulți bani. Apoi, clubul italian Pisa a plătit cât dorea Dinamo și a semnat. Îmi vorbește și astăzi despre acel episod. Când a fost aici, i-am dat o emblemă strălucitoare cu FC Porto, pe care o folosește des. De altfel, acum ceva timp a venit în vacanță, în Portugalia, avea emblema pe rever. Chiar îmi pare rău că nu a ieșit nimic, s-a dovedit un antrenor de calitate, a mărturisit Pinto da Costa

Mircea Lucescu nu mai vine la naționala României

Mircea Lucescu a vorbit recent despre posibilitatea de reveni la cârma naționalei României. Tehnicianul a explicat că nu mai ia în calcul această variantă. ”Il Luce” a dezvăluit că a acceptat funcția de selecționer al României în două rânduri, însă conducătorii Federației nu și-au dorit această colaborare.

Într-o altă viață să mai revin la echipa națională… ce să mai… în niciun caz. Nu se mai poate! Am vrut de două ori să vin, am acceptat, apoi cei care conduceau atunci au avut o altă părere, să zic așa. Mi-am văzut de drumul meu și pe oriunde am fost s-a simțit, a declarat Mircea Lucescu, pentru Gândul.

Urmăriți Playsport.ro și pe