Mircea Lucescu merge în Ucraina. Motivul pentru care antrenorul s-a deplasat la Kiev

Radu Bordei 16.06.2022, 19:44
Mircea Lucescu merge în Ucraina. Motivul pentru care antrenorul s-a deplasat la Kiev

Pentru prima dată după izbucnirea războiului, Mircea Lucescu se deplasează în capitala Ucrainei. Asta pentru că Dinamo va efectua un stagiu de pregătire la Kiev. Timp de o săptămână, antrenorul va lucra cu jucătorii săi, la baza clubului.

Mircea Lucescu a plecat în Ucraina. Echipa lui se va pregăti o săptămână, la Kiev

Războiul din Ucraina este departe de a se termina, forțele ruse încă dețin teritorii în est. Iar în zona Donbas se poartă în continuare lupte grele, între forțele ucrainiene și cele ale lui Putin. Cu toate acestea, la Kiev lucrurile stau mult mai bine. De aceea, cei de la Dinamo vor efectua un stagiu de pregătire de o săptămână în capitala Ucrainei.

Mircea Lucescu a plecat cu mașina și a trecut granița pe la Cernăuți. Pe 24 iunie se va reveni la București, de unde se va pleca în alt cantonament, în Elveția.

În iulie, Dinamo va evolua în turul 2 preliminar al Champions League, contra lui Fenerbahçe, în Polonia.

De ce îi este recunoscător Mircea Lucescu lui Gigi Becali. „M-a ajutat foarte mult”

Antrenorul de 76 de ani a povestit pentru presa din Italia cum a părăsit echipa pe care o antrenează Ucraina, stat invadat de forțele Rusiei lui Putin. Lucescu a luptat pentru ca jucătorii și familiile acestora să beneficieze de cele mai bune condiții.

Nu mai puteam să fiu de folos la Kiev așa că am ales să plec și să ajut și pe ceilalți să fugă de război. Am făcut tot posibilul ca toată lumea, alături de familii, să vină la București. Acum locuiesc acolo, se și antrenează, au tot ce trebuie. Am pus presiune pe Federație, pe autorități, să aducă jucători tineri din Ucraina să joace.

Nu pot să îl uit pe Gigi Becali, care ne-a ajutat foarte tare. A primit 250 de persoane, îi sunt recunoscător, a declarat Mircea Lucescu

Mircea Lucescu este mulțumit și de cum se prezintă jucătorii săi, chiar dacă echipa încă este în exil.

Avem 18 victorii și 3 remize, în 21 de amicale. Este important pentru noi, ne ajută să rămânem în formă, ne dă încredere, a mai punctat Il Luce.

Antrenorul care va împlini în curând 77 de ani a declarat în mai multe rânduri că nu are de gând să plece de la Dinamo Kiev. Echipa trece prin momente grele și Il Luce nu consideră că ar fi o atitudine bună să își lase jucătorii și clubul la greu. De aceea va încerca să ducă acest sezon la bun sfârșit

Urmăriți Playsport.ro și pe