Mircea Lucescu, mesaj ferm înaintea meciului România – Elveția: „Meciul de mâine este unul care se va juca cu zâmbetul pe buze”

Cosmin Olteanu 20.11.2023, 20:39
Mircea Lucescu, mesaj ferm înaintea meciului România – Elveția: „Meciul de mâine este unul care se va juca cu zâmbetul pe buze”

Mircea Lucescu a avut un mesaj ferm înaintea meciului România – Elveția.

Marți, de la ora 21:45, pe Arena Națională, România va disputa, contra Elveției, ultimul meci din preliminariile Euro 2024. România are nevoie de o victorie sau o remiză pentru a termina grupa I pe primul loc.

Mircea Lucescu, mesaj ferm înaintea meciului România – Elveția

Mircea Lucescu susține că România trebuie să câștige meciul cu Elveția, pentru a confirma calificarea la Euro 2024. Totodată, este de părere că „tricolorii” vor juca cu „zâmbetul pe buze”, deoarece au scăpat de presiune.

„Au crescut, s-au maturizat și au ajuns să constituie un nucleu cu jucatorii de perspectivă. E o calificare importantă. Fotbalul s-a cam nivelat, în sensul că foarte multe țări mici au reușit să investească, să-și creeze proprii jucători dispuși la performanță.

Să ajungi la un turneu final devine tot mai greu. Eu sper ca această calificare să ducă la crearea unui nucleu de jucători. Pe noi nu cred că ne-a mai preocupat așa mult schimbarea generațiilor, asta a făcut să pierdem niște momente importante.

Eu văd meciul de mâine unul în care se va juca cu zâmbetul pe buze, pentru că au jucat încrâncenați până acum. Felicit și Federația în general, și pe Edi Iordănescu. Edi a selecționat din ceea ce a avut la dispoziție, faptul că a păstrat un nucleu de jucători e foarte important. Nu e ușor să duci o astfel de echipă la calificare. Era o presiune creată de ei înșiși. Își dădeau seama că sunt obligați să obțină această calificare. Cu meciul de mâine trebuie să confirme această calificare”, a declarat Mircea Lucescu, la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe