Mircea Lucescu respiră în sfârșit ușurat. Victorie importantă în campionat după seria neagră din Europa. Cum și-a motivat jucătorii

Gabriel-Alexandru Ioniță 30.10.2022, 21:38
Mircea Lucescu respiră în sfârșit ușurat. Victorie importantă în campionat după seria neagră din Europa. Cum și-a motivat jucătorii

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev dau semne de revenire în campionat după parcursul dezastruos din grupele acestei ediții de Europa League. Echipa din capitala Ucrainei a învins-o pe Kryvbas cu scorul de 3-1 în etapa cu numărul 10 din campionatul intern.

În partida disputată la Lvov din cauza războiului, golurile echipei lui Lucescu au fost marcate de Vanat în minutul 20, Buyalskyy în minutul 22 și Tsygankov în minutul 59. Pentru cei de la Kryvbas a punctat Debelko în minutul 45+2. În urma acestei victorii, a patra din acest sezon în competiția internă, Dinamo Kiev a ajuns la 13 puncte, dar se află doar pe locul 7.

Mircea Lucescu a dezvăluit ce le-a cerut jucătorilor săi înaintea acestui meci

Clasamentul este condus de Dnipro-1, cu 25 de puncte. Shakhtar Donetsk se află pe poziția secundă, cu 20 de puncte. La finalul partidei, Mircea Lucescu a explicat cum și-a motivat jucătorii după eliminarea matematică din acest sezon al cupelor europene.

„Le-am spus jucătorilor să intre pe teren cu mintea limpede, să uite de jocurile din cupele europene și de toate problemele. În Europa League am avut o grupă puternică. Fenerbahce este pe primul loc în campionat, Rennes se luptă pentru poziția a doua în Franța. Dar suntem profesioniști și trebuie să revenim la jocul pe care l-am arătat în trecut, pentru că se așteaptă de la noi să obținem rezultate și să facem jocuri bune. Prin urmare, i-am rugat pe băieți să treacă peste probleme și să arate altfel azi”, a spus Mircea Lucescu la conferința de presă de după meci, citat de sport.ua.

Explicații pentru sezonul european modest

De asemenea, antrenorul român în vârstă de 77 de ani a oferit și câteva explicații pentru evoluția slabă din grupele Europa League. „Il Luce” a spus că declinul a început de fapt în vară, atunci când Dinamo Kiev a fost eliminată în play-off-ul UEFA Champions League de către Benfica, după câteva prestații excelente avute de echipa sa în tururile precedente. Ca și în alte cazuri, Lucescu a acuzat faptul că el și jucătorii săi au fost nevoiți să se deplaseze foarte mult între Polonia, unde au jucat meciurile din cupele europene, și Ucraina, unde au evoluat în campionatul intern.

„Au fost probleme de logistică. Probabil că era mai bine să rămânem la Lodz și să continuăm antrenamentele acolo, pentru a ne deplasa mai puțin. Am jucat de la egal la egal cu Benfica, care acum este la un nivel foarte înalt și îi zdrobește pe toți în campionat. Am crezut că putem învinge Benfica în play-off-ul Champions League, iar acel eșec ne-a scos din ritm. Cred că declinul nostru a fost în mare măsură legat de eliminarea din Champions League”, a mai spus Mircea Lucescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe