Mircea Lucescu şi-a aflat pedeapsa după scandalul pe care l-a făcut în Ucraina! Cât a fost suspendat

Gabriel Eșanu 18.12.2020, 11:41
Mircea Lucescu şi-a aflat pedeapsa după scandalul pe care l-a făcut în Ucraina! Cât a fost suspendat

Mircea Lucescu a scăpat cu o singură etapă de suspendare în campionatul Ucrainei, după scandalul de la ultimul meci al lui Dinamo Kiev. Comisia de Disciplină a considerat că antrenorul român este la prima abatere în acest sezon. Astfel, Lucescu nu va putea sta pe banca echipei sale la primul meci din 2021, în luna februarie. Dinamo Kiev va înfrunta pe Olimpic Doneţk, pe propriul teren.

Mircea Lucescu a fost extrem de nemulţumit de arbitrajul VAR la ultima partidă de campionat a elevilor săi. Pe propriu teren, doar egal împotriva celor de la Kolos Kovalivska, scor 2-2. A intrat chiar până la mijlocul terenului pentru a reproşa unele decizii ale brigăzii de arbitri.

Dinamo Kiev a terminat anul pe primul loc în Ucraina, cu un punct peste Şahtior Doneţk

Totul a început după o fază care a avut loc la câteva minute după pauză. La scorul de 0-0. Arbitrul a acordat o lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi, pe care Seleznov a transformat-o în minutul 49. Decizia, care l-a înfuriat pe Lucescu, a venit după consultarea sistemului sistemului VAR.

Tot VAR-ul a fost duşmanul lui Mircea Lucescu şi câteva minute mai târziu. Un fault al lui Şepelev a fost iniţial pedepsit cu cartonaş galben, dar decizia a fost schimbată după consultarea arbitrajului video. Fotbalistul lui Dinamo Kiev a fost eliminat. Lucescu a protestat furibund şi a ajuns până la mijlocul terenului pentru a cere explicaţii arbitrilor. Apoi a plecat furios spre vestiare, spre stupefacţia tuturor celor prezenţi. Asta în condiţiile în care repriza secundă abia începuse.

Lucescu a revenit repede pe teren şi a continuat să protesteze. Iar deciziile au părut în compensaţie din acel moment. A fost întâi o eliminare în tabăra oaspeţilor, stabilită tot după consultarea VAR. Apoi şi un penalty acordat pentru Dinamo Kiev, din care Tsigankov a reuşit să egaleze în minutul 74. Acelaşi jucător reuşea dubla în minutul 84 şi părea să aducă victoria pentru trupa lui Lucescu. Şi golul doi a fost unul care a produs ceva tensiuni. A fost validat după îndelungi verificări, din cauza unei poziţii suspecte de ofsaid a jucătorului de la Dinamo.

Doar că Antiuh a slalomat prin apărarea lui Lucescu, iar şutul său deviat a ajuns în poartă. 2-2, scor final, un rezultat care poate conta enorm în lupta pentru titlu. Dar care îi asigură formaţiei din Kiev primul loc la finalul turului. Dinamo are 30 de puncte după primele 13 etape, unul peste rivala Şahtior.

Urmăriți Playsport.ro și pe