Mircea Lucescu, verdict dur despre variantele lui Răzvan Burleanu: „Va fi hazard!” Când a fost aproape de revenirea la națională | EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir / 21.12.2021, 21:41
Mircea Lucescu, verdict dur despre variantele lui Răzvan Burleanu: „Va fi hazard!” Când a fost aproape de revenirea la națională | EXCLUSIV Playsport Live

Mircea Lucescu crede că numirea lui Adi Mutu sau a lui Edi Iordănescu la echipa națională ar aduce o doză mare de hazard în viața tricolorilor. Antrenorul lui Dinamo Kiev a dezvăluit la Playsport Live momentul în care a fost la un pas de a reveni la conducerea României.

Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au refuzat pe rând echipa națională. Cei trei au fost ofertați de Răzvan Burleanu, iar Playsport a vorbit pe larg despre întâlnirile dintre federali și cei trei antrenori.

Mircea Lucescu, verdict dur despre soluțiile lui Răzvan Burleanu: „Va fi hazard!” Când a fost aproape de revenirea la națională

Echipa națională este marele of al carierei lui Mircea Lucescu. Nu doar că a fost îndepărtat nedrept de la cârma tricolorilor, după cum spune, dar actualul antrenor recunoaște că nu poate uita eșecul dramatic cu Irlanda de Nord, din 1985.

Il Luce a vorbit pentru Playsport Live despre actuala națională și despre soluțiile pe care le are Răzvan Burleanu.

„Îți trebuie mult curaj să iei echipa națională. Și multă încredere în tine și în potențialul jucătorilor tăi. Să îi convingi pe acei jucători că pot face mult mai mult. Îți trebuie și o foarte bună pregătire. Trebuie văzut care dintre antrenorii noștri a avut succes în ultimul timp. Dan Petrescu a făcut o astfel de evoluție. A refuzat, din păcate.

Un antrenor cu foarte multă experiență este Boloni, extrem de serios și foarte bine pregătit. Poate, de ce nu? Mă gândesc la Pițurcă, să revină. Are experiență prezenței la echipa națională, cu performanțe. Și el ar putea să revină, decât să revină iarăși.. nu știu ce”, a declarat Mircea Lucescu într-un interviu eveniment pentru Playsport Live.

Adi Mutu sau Edi Iordănescu la națională?

„Ar fi un mare hazard. Nu au experiența pentru astfel de … Poate la Iordănescu mai puțin, în sensul că a lucrat efectiv cu echipele de club, are apropierea de tatăl lui, știe foarte bine ce trebuie făcut la echipa națională.

Mutu nu știu, Federația știe foarte bine. La echipa națională… sunt și excepții, dar trebuie adus antrenorul care îți dă continuitatea de succese, care îți dă siguranța că lucrurile pot continua. Așa, antrenorii care trec trei luni la o echipă, trei luni la o echipă…

Oricare dintre antrenori ar putea avea succes, dar ei trebuie să aibă o bază. Foarte serioasă, ca să poată face față momentelor foarte dificile. Experiența înseamnă foarte mult sau un entuziasm fanstastic.

(Dacă ar mai reveni la națională – n.r.) Nu, în niciun caz. Am fost nemeritat scos de la echipa națională, după 4-0 cu Austria, construisem o echipă extrem de puternică și nu se justifică în niciun fel. Dar a fost o chestie politică.. Oamenii de atunci așa au gândit. Dar eu am trăit prin jucătorii de atunci”, a explicat Il Luce în interviul dat lui Justin Gafiuc.

Mircea Lucescu, la un pas de revenirea la națională

Și, totuși, deși a închis poarta naționalei, Mircea Lucescu a fost la un pas de a reveni. Și s-a întâmplat chiar înainte de a fi numit Răzvan Lucescu la cârma tricolorilor.

Atunci, Ionuț Lupescu a mers la Marseille, unde Șahtior avea meci în Cupa UEFA cu francezii de la OM. Oficial al FRF, acesta l-a ofertat pe Il Luce, care a refuzat în cele din urmă

„Da, am fost aproape să accept. Dar în momentul acela, imediat după meci președintele Ahmetov a anunțat presa că mi-a prelungit contractul, că eu terminam contractul. Era o performanță că eu bătusem Marseille și acasă și în deplasare. Era o performanță. Jucam, mi se pare, semifinala. A apucat să facă lucrul ăsta și nu am mai putut să dau înapoi”, a mai spus Mircea Lucescu pentru Playsport Live.