Mircea Rednic, discurs fără menajamente după UTA – Gloria Buzău 5-1: „Iar începeau să spună că Rednic e depășit”

Bogdan Solomon 04.06.2023, 23:37
Mircea Rednic, discurs fără menajamente după UTA – Gloria Buzău 5-1: „Iar începeau să spună că Rednic e depășit”

Mircea Rednic nu s-a ferit deloc de cuvinte la finalul meciului din manșa retur a barajului de menținere/promovare cu Gloria Buzău, în urma căruia UTA a reușit să-și asigure un loc și în următoarea ediție a Superligii. Aceasta va lua startul la jumătatea lunii iulie.

Mircea Rednic s-a dezlănțuit după victoria care a menținut UTA în Superliga

După un prim meci în care echilibrul a fost cuvântul de ordine (0-0), arădenii au oferit un adevărat recital în fața propriilor suporteri, scor 5-1, grație reușitelor semnate de Postolachi (16, 80), Chindriș (49, 65) și Otele (90). Pentru buzoieni a înscris Vali Alexandru, dar nu a fost altceva decât golul de onoare.

Imediat după fluierul final, Mircea Rednic le-a bătut obrazul celor care l-au considerat „depășit” prin prisma experiențelor negative trăite în ultimii ani în campionatul românesc, recunoscând, totodată, că s-a temut de un nou insucces, conștient că acesta le-ar fi dat apă la moară gurilor rele.

În plus, tehnicianul a vorbit cu sinceritate despre riscul asumat acceptând să preia „Bătrâna Doamnă” pe finalul sezonului și planurile de viitor. O bună parte dintre jucători vor părăsi, cel mai probabil, echipa în această vară.

„Iar începeau să spună că Rednic e depășit”

 „Sunt foarte fericit și vreau să-mi felicit jucătorii, au înțeles mesajul meu. Le-am spus să nu dezamăgim publicul și nu cred că l-am dezamăgit. Vreau să le mulțumesc pentru atmosfera foarte frumoasă pe care au creat-o, ne-au dat un imbold și am reușit să trecem peste momentele grele. O să trecem la treabă, sunt multe lucruri de pus la punct, dar e un moment atât de frumos și important încât nu vreau să vorbesc despre plecări, veniri.

Am avut o ușoară teamă când am venit, știam că, dacă Doamne ferește nu salvam echipa, începeau iar să spună că Rednic e depășit, că pe unde a fost nu a făcut treabă… Mi-am călcat peste orgoliu, pentru că am zis că n-o să mai preiau echipe din mers, pe care nu le-am format eu. Timpul fiind foarte scurt, e un risc și la vârsta mea nu trebuie să mai risc, dar acum mă bucur că am trecut peste acest pas greu. Nu doresc nimănui să ajungă în situația asta. Se poate întâmpla orice, ați văzut și celălalt meci din baraj. Cred că nici clubul, nici suporterii nu merită să fie în situația asta. Eu sunt cel care va face lotul și pregătirea, responsabilitatea va fi a mea 100%”, a declarat Mircea Rednic la flash-interviu.

Urmăriți Playsport.ro și pe