Mircea Rednic, out de la Dinamo, Dușan Uhrin, gata să revină în „Groapă”. Ipoteza-șoc prezentată de un fost portar al „câinilor”

Bădulescu Silvian 09.11.2021, 09:41
Mircea Rednic, out de la Dinamo, Dușan Uhrin, gata să revină în „Groapă”. Ipoteza-șoc prezentată de un fost portar al „câinilor”

Dinamo București și-a adâncit perioada sportivă dificilă. În meciul de duminică seară, „câinii” au pierdut categoric, 3-0, împotriva campioanei CFR Cluj. Există voci care îl contestă pe Mircea Rednic, după ce acesta încă nu a obținut nicio victorie pe banca echipei alb-roșii.

Rednic, out?

În opinia lui Florin Prunea, portar crescut în curtea lui Dinamo, Mircea Rednic trebuie schimbat de la cârma echipei. Mai mult decât atât, fostul internațional a declarat, pentru ProSport Live, că aducerea „Puriului” pe banca echipei nu a fost cea mai inspirată decizie pe care au luat-o conducătorii echipei. Totuși, se știe și faptul că relația dintre Prunea și Rednic nu este cea mai bună în prezent, astfel că declarațiile acestuia pot fi catalogate drept subiective.

Pentru Prunea, Dușan Uhrin jr. este considerat cea mai bună soluție pentru banca tehnică. Antrenorul ceh a mai fost pe banca lui Dinamo în două mandate, primul în stagiunea 2019-2020 și al doilea în 2021, timp în care a salvat Dinamo de la retrogradare. Ba chiar a fost aproape să califice echipa în play-off-ul pentru UEFA Conference League. Fostul portar consideră că Rednic ar trebui să fie schimbat în cazul în care nu obține niciun punct pe terenul celor de la FC Voluntari.

Dușan Uhrin, varianta ideală?

În opinia aceluiași fost fotbalist, pe banca tehnică a echipei ar trebui să revină antrenorul ceh Dușan Uhrin jr., cel care este foarte apreciat în rândul suporterilor. Într-un context în care acest lucru s-ar întâmpla, Dinamo ar ajunge la patru antrenori schimbați în turul sezonului regular, după Dario Bonetti, Sorin Colceag și Mircea Rednic.

Credă că Dușan Uhrin era mai nimerit din toate punctele de vedere. Și ca relație cu jucătorii, și ca atmosferă în jurul echipei. Eu cred că niciodată nu e prea târziu. Dinamo, dacă pierde cu Voluntari, trebuie să își caute antrenor.

Nu știu dacă vine. El a plecat de aici și din cauza problemelor financiare. Acum nu mai sunt probleme financiare. Are o relație foarte bună cu suporterii și este un om serios, care nu face compromisuri, care unește vestiarul. Dinamo de asta are nevoie în momentul de față” a declarat Florin Prunea pentru ProSport Live.

Totuși, chiar dacă, sportiv vorbind, Dinamo nu a mai câștigat din luna august, este greu de crezut că Mircea Rednic va fi schimbat. „Puriul” și-a adus jucători pe pozițiile considerate deficitare și acum are un lot competitiv cu care poate lupta să atingă obiectivul de a scăpa de la retrogradare.

Dinamo va întâlni pe FC Voluntari luni, 22 noiembrie, în prima etapă din returul sezonului regular.