Mirel Rădoi a dezvăluit după 6 luni coșmarul de la națională: „A fost teribil!” Adevărul despre Jocurile Olimpice de la Tokyo

Robert Zanfir / 05.01.2022, 23:05
Mirel Rădoi a dezvăluit după 6 luni coșmarul de la națională: „A fost teribil!” Adevărul despre Jocurile Olimpice de la Tokyo

Mirel Rădoi a dezvăluit după 6 ani coșmarul pe care a trebuit să îl înfrunte la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România a ratat prima campanie olimpică la care a luat parte după 57 de ani.

Fotbaliștii lui Mirel Rădoi au debutat în Japonia cu o victorie împotriva Hondurasului. Al doilea meci al României la Tokyo a fost împotriva Coreei de Sud, pierdut cu scorul de 0-4. Cu Noua Zeelandă, tricolorii au remizat, 0-0, și au pierdut șansa calificării în sferturile de finală.

Mirel Rădoi a dezvăluit după 6 luni coșmarul de la națională. Adevărul despre Jocurile Olimpice de la Tokyo

Mirel Rădoi a plecat de la națională în luna noiembrie. România a remizat cu Islanda, 0-0, în Ghencea, și a pierdut șansa de a merge la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Pentru Mirel Rădoi, 2021 a fost un motiv de frustrare și în ceea ce privește participarea la Jocurile Olimpice.

„Sunt foarte mulţi factori care au influenţat. Oricum, am reuşit patru puncte. Când am vorbit despre mâncare, s-a făcut o întreagă tevatură că găsim scuze, că nu mâncăm aceeaşi mâncare. Nu, nu mâncam aceeaşi mâncare, pentru că noi am fost echipa care a ajuns ultima.

S-a dorit de aici să plecăm toată delegaţia ca nu cumva să fie niciun sportiv depistat pozitiv şi atunci au fost închişi la Snagov atât, închişi la Izvorani atât, la Mogoşoaia. Şi am stat acolo şi am făcut fiecare ce am putut. Celelate echipe au venit chiar şi cu două-trei săptămâni înainte.

Coreea de Sud a venit cu două zile înainte, lor li s-a putut permite să se antreneze în Coreea de Sud, să facă cantonamente şi să vină din Coreea de Sud. Noi n-am putut să facem cantonament în China, unde ne ajuta Cosmin Olăroiu, nu am putut să plecăm în cantonament în Coreea de Sud, nu am putut să plecăm în cantonament nici măcar mai devreme în Japonia”

Mâncarea, problema tricolorilor la Tokyo

„Toate răspunsurile care veneau de la COSR erau negative. Şi atunci e normal că fiecare echipă care a ajuns din timp acolo şi-a pregătit meniul. Noi am ajuns acolo şi două zile, eu cu team managerul şi doctorul echipei, intram în fiecare zi în bucătărie, pentru că nouă ni se dădea… Era calculată o porţie de carne de 120 de grame de persoană, crudă. Prăjită ajungea la 80 de grame.

Or, eu nu puteam să mă duc să îi dau 80 de grame lui Tudor Băluţă şi după aceea să îi spun… Şi după ce avea patru ore dormite noaptea să îi spun că el trebuie să îmi facă la antrenament 5000 de metri, dintre care 1200 să fie high intensity. Nu putea să îmi dea lucrul ăsta şi e normal că noi am avut şi zilele alea când am ajuns să reglăm mâncarea, somnul”, a dezvăluit Mirel Rădoi la TelekomSport.

Mirel Rădoi: „Eram strâmbi de somn”

„Noi nu am reglat somnul decât ultimele două zile în care am stat, atât, cu o zi înainte de meciul cu Nouă Zeelendă şi la meciul cu Noua Zeelandă, atât. Jucătorii nu dormeau, dormeau săracii între micul dejun şi prânz, pentru că nu se formase încă fusul orar.

La un moment dat ziceam: când ajungem la micul dejun în sală, începem cu bună dispoziţie. Şi noi eram strâmbi de somn, deci dacă ne vedeai şi pe noi cum eram, ne puneam ceasurile cu o oră jumătate înainte de micul dejun, că să nu apărem cu ochii umflaţi de somn. Mergeam cu glume, chiar am luat de aici comedii româneşti, reclame, tocmai că să îi facem să nu simtă lucrul ăsta”, a mai spus Mirel Rădoi.

Tricolorii, nedreptățiți la Jocurile Olimpice

Mirel Rădoi spune că România a fost dezavantajată și din cauza lipsei banilor. Bugetul naționalei a fost unul drastic redus, astfel că delegația tricolorilor nu a putut plăti amenzile provocate de regulile stricte pe fondul pandemiei de coronavirus.

„A fost o experinţă plăcută, dar una teribilă, sincer, nu mai zic de tot comportamentul. Tot ce s-a întâmplat acolo. Adică nu puteai nici măcar butonul la lift să îl apeşi. Era un poliţist care stătea la fiecare etaj, adică nu aveai voie decât unde aveai sala de şedinţe şi unde era restaurantul la etajul doi, nu aveai voie la recepţie.

În plus, te simţeai frustrat, vedeai cum toate celelate delegaţii îşi comandau cafele din afara hotelului. Nouă, românilor, ni s-a spus «Nu aveţi voie la sală», făceam pe etajul unde stăteam, făceam acolo cu mingi medicinale, cu plastice.

Vine Coreea de Sud cu două zile înainte, îşi montează biciclete. «Staţi puţin, adică regulile nu sunt la fel pentru toţi?»

Rădoi: Nu ne permiteam să plătim amenzile

«Păi, nu, că ei pot să îşi permită să plătească amenzile, noi nu». Adică erau nişte amenzi. Coreea de Sud a avut nouă bucătari. Aveau 12 persoane care se ocupau de preluarea echipamentului, de spălare, de călcat, de tot ce era. Au avut 21 de persoane care erau cazate în alt hotel doar pentru echipă.

Şi noi nu am ştiut, a trebuit să scoatem oameni de pe listă, pentru că nu ni s-a permit. Iar e un lucru pe care nu îl înţeleg, cum a fost gestionat de către cine la Jocurile Olimpice. Pe bancă nu avea voie antrenorul cu portarii, să stea în tribună, ăla nu are voie, ăla nu are voie. Nu doi video analişti, doar unul, nu trei secuzni, doar doi, adică noi am fost limitaţi ca număr de staff şi auzi apoi că naţionala din Coreea de Sud are 21.

Argentia şi Mexic mai aveau alţi oameni în staff, care stăteau în alt hotel, numai la noi nu s-a putut nimic”, a mai spus Mirel Rădoi.

România a avut la Tokyo a doua cea mai slabă prezență olimpică din ultimii 69 de ani.