Revolta de la miezul nopții. Răzvan Marin, săgeți către Mirel Rădoi: „Sunt destul de nervos și supărat și nu vreau să vorbesc mai multe”

Gabriel-Alexandru Ioniță 09.09.2021, 00:25
Revolta de la miezul nopții. Răzvan Marin, săgeți către Mirel Rădoi: „Sunt destul de nervos și supărat și nu vreau să vorbesc mai multe”

Naționala lui Mirel Rădoi a terminat la egalitate la Skopje cu Macedonia de Nord, scor 0-0, în etapa a șasea a preliminariilor Campionatului Mondial care se va juca în 2022 în Qatar.

România termină astfel neînvinsă această „triplă” cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord. Mai mult, „tricolorii” au reușit performanța de a nu primi niciun gol în aceste trei partide.

România a profitat totodată și de jocul rezultatelor indirecte. Macedonia de Nord a făcut doar un egal în Islanda etapa trecută. În vreme ce Armenia nu a putut să învingă Liechtenstein pe teren propriu.

Mirel Rădoi a explicat că egalul Armeniei a pus o presiune suplimentară pe jucătorii săi

UPDATE: Răzvan Marin a fost foc și pară după remiza ROmâniei cu Macedonia. Mijlocașul lui Cagliari s-a dezlănțuit la interviurile de după joc:

A fost decizia antrenorului și merg mai departe. Sunt supărat și pentru rezultat, dar și pentru faptul că n-am jucat mai mult în aceste meciuri. Vom vedea în octombrie ce se va întâmpla, acum mă voi gândi doar la echipa de club.

Nu mi-a spus nimeni nimic, sunt destul de nervos și supărat și nu vreau să vorbesc mai multe. Merg la echipa mea de club să fiu liniștit, să joc și pe poziția pe care dau cel mai bun randament. Nu se pune problema să renunț la națională, sunt încă tânăr”, a spus Răzvan Marin, la Pro TV.

Astfel, naționala pregătită de Mirel Rădoi are șanse foarte mari să prindă locul doi în grupa J. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, România va trebui să joace două meciuri de baraj pentru a se califica la Mondialul de anul viitor din Qatar.

După meciul de la Skopje, Mirel Rădoi s-a arătat destul de dezamăgit de lipsa de curaj a jucătorilor săi. El a spus că fotbaliștii nord-macedoneni au arătat mai multă inițiativă în această partidă. Totuși, a spus că îi înțelege pe elevii săi, întrucât egalul Armeniei cu Liechtenstein a pus o presiune suplimentară pe umerii lor.

Totodată, selecționerul a ținut să le mulțumească elevilor săi pentru prestațiile pe care le-au avut în aceste trei meciuri și i-a luat apărarea tânărului Jovan Markovic, care nu a făcut un meci foarte bun la Skopje.

În încheiere, Rădoi s-a arătat destul de optimist în vederea următorului meci, cel din deplasare împotriva Germaniei. Și a spus o dată în plus că nu a avut de gând să își dea demisia atunci când mai toată lumea din fotbalul românesc îi cerea acest lucru.

„Tricolorii” nu au putut profita de pasul greșit făcut de Armenia

Un rezultat care avantajează Armenia. Nu sunt mulțumit, aș fi vrut să câștigăm această partidă, firește. Am avut două obiective la această partidă. Pe primul l-am îndeplinit, pe acela de a ține rezultatul de egalitate până în minutul 60-70, pentru că știam că după aceea au probleme.

Și apoi să încercăm să stăm puțin mai sus, să încercăm să marcăm. Din păcate nu am făcut-o. Le mulțumesc băieților pentru aceste trei meciuri. La nivel de concentrare și determinare nu am ce să le reproșez. Poate anumite momente în seara asta. Pe același teren a jucat și Macedonia și a avut mai multă inițiativă decât noi.

Nu fac un calcul, să mă gândesc câte puncte luăm într-o dublă sau într-o triplă. Ne gândeam să luăm nouă puncte ca să terminăm pe locul doi, am avut o șansă în seara asta după rezultatul din Armenia. Toată lumea râdea când am spus de Liechtenstein că începe să fie o echipă bună.

A fost un adversar care nu avea nimic de pierdut, foarte agresiv, determinat. Am avut foarte multe momente în care puteam să fim mai relaxați. Sunt lucruri pe care, din punctul nostru de vedere, e greu să le putem antrena. Presiunea, eu cred că au simțit-o. Cred că era mult mai ușor pentru noi să fi câștigat Armenia, poate jocul nostru ar fi arătat altfel în anumite momente.

M-am săturat să tot răspund la aceeași întrebare. Atâta timp cât sunt în fața dumneavoastră, înseamnă că sunt aici. Dacă aveam altă idee, plecam până acum cu contractele pe care le-am avut pe masă. Dar dacă sunt în continuare în fața dumneavoastră, înseamnă că nu m-au afectat, pentru că altfel îmi luam valiza și plecam acasă. Plângeam puțin în fața dumneavoastră, vă impresionam și plecam acasă.

Mirel Rădoi: „Cu echipele mai bine cotate ne-am motivat mereu”

(Cu Germania) Va fi un meci foarte greu, de obicei cu echipele mai bine cotate decât noi ne-am motivat. Oarecum, meciul probabil va arăta cu totul și cu totul altfel. E clar că dacă vom încerca să stăm doar aproape de poarta noastră, probabil vom avea aceeași soartă pe care a avut-o Armenia.

Mergem în continuare cu șanse reale pentru locul doi. Cu punct sau puncte în Germania, tot va trebui să câștigăm cu Armenia acasă”, a spus Mirel Rădoi la Pro TV.

Fotbaliștii nord-macedoneni și-au cerut scuze pentru starea proastă a gazonului

Nicolae Stanciu a dezvăluit la interviul de la finalul meciului că doi fotbaliști ai Macedoniei de Nord, printre care și căpitanul echipei, s-au scuzat pentru starea nu foarte bună a gazonului. Cu toate acestea, fotbalistul Slaviei Praga nu a făcut din asta o scuză. El a explicat că și adversarii au jucat pe același teren.

De asemenea, Stanciu a subliniat că jucătorilor naționalei României le-a fost destul de greu să gestioneze orele de dinaintea meciului, după ce Ianis Hagi a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

E un punct până la urmă, după aspectul jocului și ceea ce s-a întâmplat pe teren, cred că este un punct bun pentru noi, nu cred că meritam mai mult, dar am făcut tot ce a depins de noi, au fost niște zile grele.

Să joci trei meciuri în șase zile și două deplasări, a fost greu, ni s-au accidentat mulți jucători. S-a întâmplat și chestia cu Ianis, care ne-a lipsit în această seară, ieri eram în dubii, eram 15-16 jucători la antrenament, alții nu s-au antrenat.

Până la urmă e un punct ok pentru noi, suntem la mâna noastră, am revenit luna aceasta foarte bine, având în vedere startul preliminariilor, am reușit să facem șapte puncte, cred că depinde doar de noi pentru a ajunge la baraj, mă bucur că luna aceasta am reglat-o.

„Ne-a fost teamă după situația cu Ianis!”

Normal că ne-a fost teamă după situația cu Ianis. Am fost anunțați pe grupul de Whatsapp, mai rău poate a fost pentru cei care au fost anunțați și au trebuit să rămână în izolare, să nu vină la antrenament. Să stea atâtea ore să aștepte rezultatul testului, normal că a fost o îngrijorare. Dar până la urmă sunt bine, sperăm să își revină și Ianis cât mai repede și să joace din nou.

Nu neapărat că ne-a încurcat la ghete terenul, dar a fost unul extrem de greu, un teren pe care obosești foarte repede, e o suprafață foarte ciudată. Chiar și căpitanul și încă un jucător au venit să își ceară scuze pentru starea gazonului. Dar și ei au jucat tot aici, dar până la urmă e bine că am plecat cu un punct.

Eram oricum motivați pentru acest meci. Știam că o victorie a noastră îi va scoate din calcul pe ei și noi să urcăm pe locul 2 încă de acum. Am primit vestea înainte să ieșim la încălzire. Normal că ne-am bucurat, nu se aștepta nimeni.

Cred că suntem favoriți la locul 2 acum, având în vedere că avem meciurile cu Armenia și Islanda acasă, dacă reușim să le câștigăm, plus ultimul meci din Liechtenstein, cred că meciurile de acasă vor fi decisive”, a spus și Nicolae Stanciu sursei citate.

Cum arată clasamentul grupei J de calificare la Campionatul Mondial după egalul României din Macedonia de Nord

 

Urmăriți Playsport.ro și pe